Dolar
39,9121
0,22%
Euro
46,7418
0,33%
Sterlin
54,7308
-0,10%
Bitcoin
4.279.144
-0,25%
BİST-100
9.404,89
1,12%
Gram Altın
4.201,931
-1,38%
Gümüş
36
-1,80%
Faiz
47,31
0,00%

Süper liğde son durum

Turkcell Süper Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, konuk olduğu Fenerbahçe'ye 4 - 0 yenilerek liderliği rakibi Fenerbahçe'ye kaptırdı.

23.04.2006 21:42
Haberi paylaşın
Süper liğde son durum
16px
32px

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan haftanın en önemli maçında Fenerbahçe bir hafta önce Vestel Manisaspor'a 5 - 3 yenilerek kaybettiği liderliği Galatasaray'ı 4 - 0 yenerek yeniden aldı. İkili averajda önde olan Fenerbahçe, gol averajında da rakibine üstünlük sağladı.

Süper Lig'de geride oynanacak 3 hafta kaldı ve UEFA Kupası ile ligde kalma mücadelesi kıran kırana sürüyor. Süper Lig'de 3.'lük iddiasını sürdürmek isteyen Beşiktaş, konuk ettiği Sivasspor'a 1 - 0 mağlup oldu.Konuk ekip Sivasspor'un golünü 15. dakikada Balili kaydetti.

Kayserispor düşüşe devam ediyor. Sarı - kırmızılı ekip bu hafta da konuk ettiği Gaziantepspor'a 1 - 0 yenilerek 6. sırada kaldı. Ligi uzun süre 3. sırada götüren ve UEFA Kupası için çalışan Kayserispor'un bu mağlubiyetle Avrupa ümitleri de iyice azaldı.

Trabzonspor ise Çaykur Rizespor'u deplasmanda 6 - 1 yenerek UEFA Kupası iddiasını sürdürdü. Yağmur altında oynanan maçın devre arasında çıkan olaylar nedeniyle 2. yarı 20 dakika geç başladı. Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz attıkları 3'er golle farklı galibiyette büyük rol oynadılar. Trabzonspor bu farklı galibiyetle önümüzdeki hafta oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesinde de büyük moral buldu.

UEFA Kupası yarışındaki diğer takım Gençlerbirliği ise uzun süre önde götürdüğü maçta Denizlispor ile 3 - 3 berabere kalarak önemli bir fırsat kaçırdı.

Haftanın diğer maçlarında ise Ankaraspor, Vestel Manisaspor'u 3 - 1 yendi. Samsunspor, Ankaragücü'nü 2 - 1 yenerek ligde kalma ümidini sürdürdü. Malatyaspor ise konuk olduğu Konyaspor'u 2 - 0 yenerek yeniden ümitlendi. Diyarbakırspor ise konuk ettiği Kayseri Erciyesspor'u 2 - 1 yenerek puanını 29'a çıkardı ama son sıradan kurtulamadı.

30. hafta maçlarında toplam 30 gol atılırken, 4 maçı ev sahibi, 3 maçı deplasman takımları kazandı. 1 mücadele de berabere sonuçlandı.

Gol krallığı yarışında, Kayserisporlu Gökhan Ünal 20 golle ilk sıradaki yerini korudu. Gökhan'ı takip eden diğer golcüler ise şöyle:

19 gol: Kayseri Erciyessporlu Cenk

18 gol: Galatasaraylı Necati Ateş, Trabzonspor'dan Fatih Tekke

17 gol: Fenerbahçeli Nobre

16 gol: Galatasaraylı Ümit Karan, Ankaragücü'nden Umut

14 gol: Fenerbahçe'den Alex

13 gol: Fenerbahçe'den Tuncay, Gençlerbirliği'nden Mehmet Çakır

12 gol: Ankaraspor'dan Jaba

10 gol: Gençlerbirliği'nden Isaac, Samsunspor'dan Serkan ve Gaziantepsporlu Lazarov.

31. haftada alınan toplu sonuçlar, son puan durumu ve 32. haftanın maç programı şöyle:


Ankaraspor - Vestel Manisaspor: 3 - 1

Fenerbahçe - Galatasaray: 4 - 0

Konyaspor - Malatyaspor: 0 - 2

Samsunspor - Ankaragücü: 2 - 1

Kayserispor - Gaziantepspor: 0 - 1

Gençlerbirliği - Denizlispor: 3 - 3

Diyarbakırspor - Kayseri Erciyesspor: 2 - 1

Ç

benzer haberler
Küt saç kesimi ve koyu renk gözlükleriyle markalaşan Anna Wintour, Vogue Dergisi'nin 37 yıllık Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılıyor
Küt saç kesimi ve koyu renk gözlükleriyle markalaşan Anna Wintour, Vogue Dergisi'nin 37 yıllık Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılıyor