Sperm baba: Bana baba demeyin

Sperm baba: Bana baba demeyin

Dr. Niedner altı yıldır, bir 'sperm donörü'. Onun diğer donörlerden farkıysa biyolojik babası olduğu çocuklarla görüşmesi

Sperm baba: Bana baba demeyin
16px
24px
19.06.2006 00:00
ABONE OLgoogle

Sperm baba: Bana baba demeyin
Dokuz çocuğun biyolojik babası olan Dr. Matthew Niedner'in eşi Nicole da çocuk bekliyor. Bu, çiftin ilk çocuğu olacak.

Yaptığı sperm bağışlarıyla dünyaya gelen dokuz çocuğun biyolojik babası olan doktor Matthew Niedner, Kaliforniya Üreme Merkezi'nin en popüler donörlerinden biri. Kendisini baba olarak hissetmediğini söyleyen Niedner ya da merkezdeki kod adıyla '48QAH', sperm bağışlamanın insanlara yardımcı olmak açısından kan bağışından farklı olmadığını düşünüyor.

Kaliforniya'da yaşayan iç hastalıkları ve pediyatri uzmanı doktor Matthew Niedner'ın ayda birkaç kez uğradığı Kaliforniya Üreme Merkezi'nde geçirdiği 20'şer dakika, bugüne kadar dokuz çocuğun hayata gelmesini sağladı. Kendisini tam olarak baba olarak hissetmediğini söyleyen doktor Matthew Niedner, çocuklarıyla şimdilik sadece uzaktan iletişime geçiyor. 1998 yılında bir hastasının önerisi üzerine sperm bağışlamaya karar veren Niedner'a göre, sperm bağışı insanlara yardım etmek anlamına geliyor. Niedner'ın biyolojik çocukları ve anneleriyle görüşmeye başlaması tesadüfen tanışan iki annenin, çocuklarının biyolojik babalarının kod isminin aynı olmasını fark etmesinden sonra başlamış. İlk zamanlar kimliğini gizleyen Niedner, üreme merkezindeki kayıtlarda kimliğini sperm alıcılarına açık tutmaya başladıktan altı yıl sonra aldığı bir e-postanın ardından biyolojik çocuklarından ikisiyle buluşmuş. Niedner, bağışladığı spermlerle anne olan 43 yaşındaki Robin Anderson'ın teşekkür dolu mesajını aldıktan sonra kendisini mutlu hissettiğini söylüyor. Doktor Niedner'ın hayat verdiği çocukların üçüyle kurduğu iletişim şimdilik sadece elektronik posta ve fotoğraf alışverişiyle sınırlı. Niedner, dört yıl önce evlendiği ve yakın zamanda bir çocuk doğuracak olan eşinin de, yaptığı bağışları desteklediğini söylüyor. Geçen yaz bağış yapmayı bırakan Niedner, ailesini ve kendisini olumsuz etkilemeyeceğinden emin olursa ileride biyolojik çocuklarıyla görüşebileceğini belirtiyor.

Donör kardeşliği
Amerika'da her yıl 30 bin bebek hemen hemen aynı zamanlarda donörler sayesinde hayata gözlerini açıyor. 'Donör Kardeşliği Kayıtları' isimli web sitesi aracılığıyla bebekler ve biyolojik babalar birbirlerine ulaşabiliyor. Sperm bağışı alanlar, donörün kimliğini açık tutması halinde, çocuklarının biyolojik babalarıyla iletişim kurabiliyor. Sperm bağışı aldığının açıklanmasını istemeyen hastaların durumları ise gizli tutulabiliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde