Şişecam, iştiraki aracılığıyla Ukrayna'da şirketi faal hale getireceğini KAP'a bildirdi
Şişecam, geçtiğimiz yıl kendisini ‘savaşın uluslararası sponsorları’ listesine ekleyen Ukrayna’daki şirketi faal hale getireceğini açıkladı.

Şişecam, Rusya ile savaşın hala sürdüğü Ukrayna’ya yatırım kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada Şişecam iştiraki olan Şişecam Investment vasıtasıyla yeni şirket kurulumu yapıldığı açıklandı.
KAP’a yapılan açıklamada da, “Şirketimizin Hollanda'da yerleşik %100 iştirakimiz olan Sisecam Investment B.V. ("SIBV") vasıtasıyla 100% sahip olduğu Ukrayna'daki gayri-faal durumdaki iştirakinin yapılandırılması amacıyla, sermayesine SIBV tarafından %100 oranında iştirak edilen, Hollanda'da yerleşik, Pivdenna BV unvanlı yeni şirket kuruluş işlemleri 15.07.2024 tarihinde tamamlanmıştır.” denildi.
SAVAŞIN ULUSLARARASI SPONSORLARI LİSTESİNE ALINMIŞTI
Geçtiğimiz eylül ayında Ukrayna Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı (NAPC), Rusya Federasyonu'nda çok sayıda yatırımı bulunan Türk cam üreticisi Şişecam Grubu'nun 'savaşın uluslararası sponsorları' listesine dahil edildiğini duyurmuştu. Böylece, Ukrayna tarafından hazırlanan listeye ilk kez Türkiye'den bir şirket eklenmişti.
NAPC tarafından yapılan açıklamada, "Şirket, Rusya'daki fabrikalarında 3 bin 414 çalışana iş imkanı sağlayarak istihdam yaratmakta ve terör devleti ekonomisini desteklemektedir. Özellikle Şişecam Topluluğu'nun cam levha, cam ev eşyası ve cam kap üreten iştirakleri, 2022 yılında Rusya Federasyonu'na 11,2 milyon doların üzerinde vergi ödemiştir" denilmişti.
Açıklamada ayrıca, "Şirket yönetiminin, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşı kınamak için herhangi bir girişimde bulunmadığını da belirtmeliyiz" ifadeleri yer almıştı.
NACP'ye göre, Şişecam'ın Rusya'daki konsolide düzcam, cam ambalaj ve cam ev eşyası üretim hacmi yılda 1,5 milyon tonu, toplam yatırımları ise 1,25 milyar doları aşıyor.
Rusya'nın en büyük cam ürünleri ihracatçısı olduğu belirtilen Şişecam'ın, 2014 yılından bu yana Rusya'da Tataristan Cumhuriyeti'ndeki Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi'nde mimari, inşaat ve otomotiv camları ürettiği kaydedildi.
patronlardunyasi.com