Remzi Gür, hangi işe talip oldu?
Kümaş'ı alan, jeotermal ve güneş enerjisine kafayı takan Remzi Gür'ün güneşi doğuyor. Güneş enerjisine şimdiden talip.

İşadamı Remzi Gür, Aydın’daki 140 megawatlık jeotermal projesinin 2 yılda hayata geçeceğini söyledi.
Gür, “Hükümet, güneş konusunu açtığında biz de orada olmayı planlıyoruz” dedi.
İlk iş alanı tekstil ve konfeksiyonun ardından enerji, madencilik ve tarımda da yatırımlar yapan ve 2 bin 800 kişiye işveren Gürmen Grup Başkanı Remzi Gür, gözünü güneş enerjisine çevirdi. “Ben bu ülkenin kaynaklarını kullanmak istiyorum” diyerek enerjideki yol haritasını anlatan Gür, özellikle güneş enerjisine girmeyi planlıyor.
Aydın Alaşehir’de 140 megawatlık jeotermal projesinin 2 yılda hayata geçeceğini belirten Gür, güneş enerjisiyle ilgili düşüncelerini bizimle şöyle paylaştı: “Jeotermal dışında güneşi de düşünüyoruz. Hükümet, henüz güneş konusunu tam açmadı. Ama ümit ediyoruz ki, bu konu açıldığı zaman da orada olmak istiyoruz.”
Temiz enerjide varız
Gür, enerjide Türkiye’de çıkan kaynaklara ve temiz enerjiye yatırım yapmanın çok daha iyi olduğunu düşündüklerini ifade eden Gür, şunları anlattı: “Enerjiyi ithal etmek yerine kendi kömürümüzü, jeotermalimizi çıkarmak çok daha akılcı. Çünkü, kaynak için dışarıya para vermiyoruz. Rezervlerimizi değerlendiriyoruz. O bakımdan iyi. Bu yatırımlarda da kendi insanımız çalışacak.” Jeotermalde Aydın Alaşehir’de şu anda 5 kuyunun kazıldığını belirten Gür, “20 megawatlık enerji üretecek durumdayız. Elektrik üretimine yakında başlayacağız. Aşama aşama 140 megawata kadar çıkaracağız” dedi.
Türkiye’de çıkarılan kömürlerin genellikle ısısı ve kalorisinin düşük olduğunu kaydeden Gür, “Yeni teknolojiler sayesinde düşük kalorili olan kömürümüzden istifade edecek hale gelebiliriz” dedi. Gür, bu alanda fizibilite çalışmaları yaptıklarını, İç Anadolu yanında Doğu, Batı ve Kuzey Anadolu’da da çalışabileceklerini söyledi.
Perihan Çakıroğlu/Bugün