Dolar
41,6082
0,10%
Euro
48,8353
0,16%
Sterlin
56,0248
-0,15%
Bitcoin
4.995.481
2,14%
BİST-100
11.082,63
-1,23%
Gram Altın
5.131,668
-0,67%
Gümüş
46,26
-2,27%
Faiz
45,1
0,00%

Patron eşini 'sarkıntılık' ettiği gerekçesiyle şikayet etti, işinden kovulsa da yaklaşık 1,2 milyon liralık tazminat kazandı

İngiltere’de sağlık yöneticisi Amber Stoter, çalıştığı şirketin patronunun eşini sarkıntılıkla suçladıktan sadece iki gün sonra işten çıkarıldı. Ancak açtığı davayı kazanan Stoter, yaklaşık 27 bin sterlin (1,2 milyon TL) tazminata hak kazandı.

02.10.2025 14:50Güncelleme: 02.10.2025 14:51
Haberi paylaşın
Patron eşini 'sarkıntılık' ettiği gerekçesiyle şikayet etti, işinden kovulsa da yaklaşık 1,2 milyon liralık tazminat kazandı
16px
32px

Gain Healthcare adlı bakım personeli şirketinde 20 günden biraz fazla süre yönetici olarak çalışan Amber Stoter, şirketin sahibi Olinda Chapel-Nkomo’nun eşi Tytan Nkomo hakkında şikâyette bulundu. 

SARKINTILIK SUÇLAMASI

Stoter, Nkomo’nun kendisine "Benim malımsın" dediğini, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafa ise "Beni sadece çalışkanlığın değil, başka şeyler için de sertleştiriyorsun" gibi ifadeler kullandığını aktardı.

Amber Storer

ŞİKAYET ETTİĞİ İÇİN İŞTEN ATILDI

Sarkıntılık şikayetinden sadece 48 saat sonra Chapel-Nkomo, Stoter’i "performans değerlendirmesi" adı altında çağırıp işine son verdi. 

Ancak Reading İstihdam Mahkemesi, davayı inceleyerek işten çıkarmanın adil olmadığını ve "korunan bir ifşanın intikamı" niteliğinde olduğunu belirledi.

YAKLAŞIK 1,2 MİLYON LİRA TAZMİNAT KAZANDI 

Mahkeme, şirketin savunmasının "çelişkili" olduğunu vurgularken, cinsel taciz iddialarının da gerektiği şekilde araştırılmadığını kaydetti.

Dava sonucunda Stoter, yaklaşık 27 bin sterlin (1,2 milyon TL) tazminata hak kazandı.

"DÜRÜST KALMAK ÖNEMLİYDİ"

Stoter, kararı kazanmasının ardından yaptığı açıklamada,  "Kendimi savunmak zorundaydım. Bu süreç stresliydi, iş bulmakta zorlandım ama dürüst kalmak en önemli şeydi" dedi. 

patronlardunyasi.com