Otomotiv parça devi Marelli ABD’de iflas koruması talep etti
Japonya merkezli otomotiv parça üreticisi Marelli Corp, ABD’de iflas koruması başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Şirket, bu adımı alacaklılarıyla yürüttüğü uzun süredir belirsizlik içindeki görüşmelerin ardından attı.

Otomobil iç mekanları ve aydınlatma sistemleri üretiminde uzmanlaşan Marelli, özel sermaye şirketi KKR’ye ait. Şirketten yapılan açıklamaya göre, iflas koruma süreci kapsamında kredi verenlerinden 1,1 milyar dolarlık finansman taahhüdü alındı. Ayrıca, Marelli’nin borç verenlerinin yaklaşık %80’i şirketin yeniden yapılandırma planını desteklemek için anlaşma imzaladı.
Marelli, Chapter 11 süreci boyunca operasyonlarının aksamadan devam edeceğini vurguladı. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu süreç boyunca ve ileriye dönük olarak, Marelli’nin operasyonel faaliyetlerinde herhangi bir kesinti beklenmiyor” ifadelerine yer verildi.
Yeniden yapılandırma planı kapsamında Marelli, güvenceli borçlarının tamamının ortadan kaldırılacağını da belirtti. Bu adım, şirketin mali yapısını güçlendirme ve faaliyetlerini sürdürülebilir hale getirme amacı taşıyor.
Marelli’nin bu hamlesi, küresel otomotiv sektöründe yaşanan tedarik zinciri sorunları ve yüksek maliyet baskıları altında gerçekleşen önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
patronlardunyasi.com