Dolar
40,6532
-0,04%
Euro
47,112
1,47%
Sterlin
53,986
0,38%
Bitcoin
4.636.477
0,00%
BİST-100
10.746,98
0,04%
Gram Altın
4.394,933
2,16%
Gümüş
37,04
0,85%
Faiz
43,8
0,00%

Jaguar Land Rover CEO’su Adrian Mardell istifa edeceğini ve emekli olmak istediğini açıkladı

Jaguar Land Rover CEO’su Adrian Mardell, üç yıl süren liderliğinin ardından emekliliğe ayrılıyor. Mardell'in görev süresi boyunca şirket, son on yılın en yüksek kârını elde etti ve borçlarını büyük ölçüde tasfiye etti.

01.08.2025 08:19Güncelleme: 01.08.2025 08:22
Jaguar Land Rover CEO’su Adrian Mardell istifa edeceğini ve emekli olmak istediğini açıkladı
16px
32px

Jaguar Land Rover’ın (JLR) CEO’su Adrian Mardell, otuz yılı aşkın kariyerinin ardından şirketten ayrılacağını açıkladı.

30 YILDIR JLR’DE ÇALIŞIYOR

1990 yılında JLR bünyesine katılan ve 2022’de CEO koltuğuna oturan Mardell, görev süresi boyunca markanın kapsamlı dönüşümüne öncülük ederken, şirketin finansal anlamda tarihinin en güçlü performanslarından birine imza attı. Yerine geçecek ismin ilerleyen dönemde açıklanacağı bildirildi.

SON 10 YILIN EN YÜKSEK KÂRINI ELDE ETTİ

Görev süresi boyunca, Hindistan'ın Tata Motors'unun tamamen sahip olduğu bir yan kuruluş olan İngiliz lüks otomobil üreticisi, son on yılın en yüksek kârını elde etti. Ayrıca, 5 milyar sterlin (6,6 milyar dolar) borcunu tasfiye etti ve bugüne kadarki en güçlü operasyonel performansını kaydetti.

ABD’YE 1 AY SÜREYLE İHRACATI DURDURDU

JLR, Başkan Donald Trump'ın tüm ithal araçlara yüzde 25 gümrük vergisi uygulamasının ardından Nisan ayında İngiltere yapımı araçlarının Amerika Birleşik Devletleri'ne ihracatını bir ay süreyle durdurdu. Mayıs ayında ise ihracata yeniden başladı.

JLR'nin küresel satışlarının yaklaşık dörtte birini gerçekleştiren ABD, şirketin yüksek kâr marjlı Range Rover ve Defender modelleri için önemli bir pazar.

JLR'nin ABD'de herhangi bir üretim tesisi bulunmuyor ve Range Rover'ları şu anda yüzde 10'luk bir vergiye tabi olan İngiltere'de üretiliyor; Defender'ları ise yüzde 15'lik bir vergiyle karşı karşıya olan Slovakya'da monte ediliyor. Jaguar'ın İngiltere'de fabrikaları bulunuyor.

TRUMP’IN KONUKLARI ARASINDAYDI

Mardell, ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere'ye yaptığı beş günlük ziyaret kapsamında pazartesi günü İskoçya'da inşa ettirdiği yeni golf sahasının açılışına katılan konuklar arasındaydı.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Çinliler nedeniyle Rusya'nın en büyük kamyon üreticisi Kamaz zarar etti
Çinliler nedeniyle Rusya'nın en büyük kamyon üreticisi Kamaz zarar etti