Oger: İptalden korkmuyoruz
OGER, TÜRK TELEKOM'UN DEVRİNİ BEKLİYOR. GENEL MÜDÜR 'MAHKEMELERE HAZIRIZ' DİYOR

Oger Telecom, Türk Telekom’un satışında ilk ödeme ve ikinci taksidin teminatı olacak 2.7 milyar doları yatırmak için yasal sürecin tamamlanmasını bekliyor. Genel Müdür Paul Doany, ‘İhaleye girerken ileride mahkemeden bir iptal kararı çıkmasını da göze almıştım. Çünkü Türk Telekom’u dünyanın en iyi şirketlerinden biri yapma adına, tüm zorlukları göze aldık’ dedi.
TÜRK Telekom’un yüzde 55’inin 6.5 milyar dolara Oger Telecom’a satılması kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, gözler hukuki sürecin tamamlanmasına çevrildi. Türk Telekom’u devralmak için gerekli prosedürün tamamlanmasını bekleyen Oger Telecom’un Genel Müdürü Paul Doany, bu süreçte karşılaşacakları olası bir iptale karşı da hazırlıklı olduklarını söyledi. Doany, ‘Ben kendime çok güvenen bir insanım. Türk Telekom ihalesine girerken kaybetmeyi de, ileride mahkemeden bir iptal kararı çıkmasını da göze almıştım. Çünkü şirketi dünyanın en iyi işletmelerinden biri yapma adına yola çıkarken, karşılaşacağımız zorlukları göze aldık’ dedi.
ÖDEMELER BAŞLAYACAK:
Türk Telekom’un satışında bundan sonraki adımın hisse satış anlaşmasının imzalanması ve teminat sunulması olacağını kaydeden Doany, bunu yükümlülüklerini garanti eden imtiyaz sözleşmesini imzalamalarının ardından dosyanın görüş alınmak üzere Danıştay’a gitmesinin takip edeceğini, ödemelerine ancak bu aşamalardan sonra başlayabileceklerini kaydetti. Doany ilk etapta, 6.550 milyar dolarlık anlaşmanın ilk ödemesinin yapılırken, ikinci taksidin teminatının da verilmesiyle toplamda 2.7 milyar doları bulan yüzde 40’lık bölümünün karşılanacağını bildirdi.
SAUDI GRUBU DA GELİR:
Türk Telekom’un satış sürecinin hem bağlı bulundukları Saudi Oger Grubu’nun diğer şirketleri hem de dünya çapındaki iş ortakları tarafından yakından izlendiğini hatırlatan Doany, burada alınacak sonucun sözkonusu şirketlerin Türkiye’de yatırım yapma kararlarında etkili olacağını belirtti. Doany, ‘Biz Saudi Oger Grubu içindeki kuruluşları da Türkiye’ye gelmeleri konusunda teşvik ediyoruz. Gelecekte onlar da Türkiye’ye gelip bankacılık, gayrimenkul ve enerji gibi alanlarda yatırım yapabilirler. Üstelik satış sürecini izleyen şirketlere grubumuz dışında Ortadoğu ve Avrupa’da iş yaptığımız diğer şirketler de dahil. Bizim buradaki başarımız onlar için iyi bir referans olacaktır’ diye konuştu.
ASIL MÜCEVHER TÜRKİYE:
Türk Telekom’a yaptıkları yatırımın ileride Avrupa ve Orta Asya’da gerçekleştirecekleri operasyonlara zemin hazırlayacağını söyleyen Doany, Türkiye’de elde edecekleri deneyim, kaynak ve gücü diğer pazarlara taşımak istediklerini vurgulayarak şöyle konuştu: Daha önce Türk Telekom’u değerli bir mücevhere benzetmiştim. Çünkü bizi Türk pazarına sokarak buradan başka ülkelere ulaşmamızı sağlayacak şirkete büyük önem veriyoruz. Ancak özellikle Avrupa ve Orta Asya’da genişlerken Türkiye’yi de bir güç merkezi olarak kullanmak istiyoruz. Bu durumda asıl mücevher Türk Telekom değil, Türkiye oluyor.’
ROMANYA’DAKİ CEO’MUZ TÜRK:
Türkiye’nin çok büyük bir ülke olması ve kilit konumundan dolayı sahip olduğu potansiyele, nitelikli insan kaynağı da eklenince Saudi Oger Grubu’na büyük değer katacağının altını çizen Doany, ‘Örneğin Romanya’daki ortaklığımızın CEO’luğunu 3.5 yıldır, bir Türk olan Cüneyt Türktan yürütüyor. Kendisi görevinde çok da başarılı. Ben tıpkı bu örnek gibi, Avrupa ve Asya’da etkili olabilmek için ihtiyaç duyduğumuz kaynağı Türkiye’de fazlasıyla bulacağımıza inanıyorum’ diye konuştu.
Lahmacun fiyatı düşecek diye hiç umutlanmayın, Bodrum Avrupa Jet-Setinin gözdesi, dünya lüks pazarının önemli bir aktörü olacak. Fakirleşen Türkler ise mecburen yine Yunan Adaları'nın yolunu tutacak.
#BodrumPatronlar Dünyası'nın gece yazı işleri sorumlusu Deniz Dallı 3 gün önce "Emirates bulutların üzerinde, THY türbülansta" başlıklı bir analiz habere imza attı. Emirates'in yıl sonunda 5,6 milyar dolar rekor kar açıklarken, Türkiye'nin göz bebeği şirketlerinden THY'nin ilk çeyrekte 1 milyar 854 milyon TL zarar açıklamasından yola çıkarak yapılan bir analizdi. Bu konunun uzmanlarından haberimize itirazlar geldi.