Dolar
38,8045
0,06%
Euro
43,1758
0,35%
Sterlin
51,2735
0,22%
Bitcoin
3.985.332
0,00%
BİST-100
9.747,07
3,80%
Gram Altın
4.056,655
0,58%
Gümüş
33,04
1,33%
Faiz
51,15
0,00%

Ödüllü mobilyacıya veda

Yaptıkları mobilyaları ve dekorasyonlarla adından söz ettiren Metin Kaşo hayatını kaybetti.

13.05.2023 09:23
Ödüllü mobilyacıya veda
16px
32px

İç mimar ve tasarımcı Metin Kaşo hayata gözlerini yumdu. Kaşo'nun cenazesi bugün öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilecek.
Ünlü İngiliz kumaş markası Osborne&Little, Metin Kaşo ürünleriyle mobilya işine girmiş ve 45 senelik mağazasını tamamen yenilemişti.

METİN KAŞO KİMDİR

Metin Kaşo ve eşi Pervin Kaşo, okul yıllarından beri birlikte dekorasyon yaptı. Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu İç Mimarlık ve Mobilya Tasarımı Bölümü’nü birinci ve ikinci olarak bitiren çift, Şişli’deki mağazayla başladıkları iş hayatına yurt dışındaki başarılarında devam etti.

Kaşo çiftinin yurt dışına açılması aslında çok daha önceye dayanıyor. 1999 yılında Chicago’da, 2000 yılında ise Londra’da Decorex fuarında ödül alan Metin Kaşo mobilyaları, yurt dışında ilk olarak Amerika’da satılmaya başlandı. Kaşo çifti, Robert Marinelli ile birlikte New York’ta World Design adlı mobilya ve dekorasyon mağazasını açtı. Londra’da fuarda tanıştıkları İngiliz mimar Michael Reeves de çiftin mobilyalarını kendi mağazasında satmaya başladı. Osborne&Little’dan gelen teklifle Kaşolar ve Reeves’in ortaklığı farklı bir kulvara taşındı. New York’taki ikinci mağaza RM/MR ise Robert Marinelli, Michael Reeves ve Kaşo ortaklığıyla açıldı. Tanınmış kumaş firmalarından birinin sahibi olan Nina Campbell da Kaşo ürünleriyle oğluna Paris’te bir mağaza açtı.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
LVMH’nin patronu Bernard Arnault’un yanından ayırmadığı oğlu Alexandre’ye, satışları düşen Moët Hennessy’i canlandırma görevi verildi
LVMH’nin patronu Bernard Arnault’un yanından ayırmadığı oğlu Alexandre’ye, satışları düşen Moët Hennessy’i canlandırma görevi verildi