New York La Guardia Havalimanı'nda inişini tamamlamak üzere olan uçak pistteki itfaiye aracına çarpmıştı, kazanın nedeni ortaya çıktı
Pazar günü gece saatlerinde meydana gelen kazada Air Canada havayollarına ait yolcu uçağının kaptan ve yardımcı pilotlar olay yerinde hayatını kaybetti. Uçağın iniş pistinde ilerlemesi esnasında meydana gelen kazada, uçuş kontrol kulesinin ihmali araştırılıyor.

DELTA UÇAĞINDAKİ YANIK KOKUSU
Olay gecesinde planlı seferi için kalkışa hazırlanan Delta Havayollarına ait uçakta yanık kokusu duyulması üzerine pilotlar kalkışı iptal ederek, kuleye durumu bildirdi. Havalimanı itfaiyesine ait bir araç uçaktaki yanık kokusunu araştırmak üzere piste yönlendirildi.
KULE PERSONELİNİN KAFASI MI KARIŞTI?
Bu esnada Montreal - New York seferini tamamlamak üzere alçalma izni alan Air Canada uçağı da iniş pistine yaklaşmak üzereydi. Bu esnada Delta Havayolları uçağına doğru ilerlemekte olan itfaiye aracı, Air Canada uçağının iniş yapmakta olduğu piste girmek için kuleden izin istedi. Kule personeli aracın geçişine izin verdi.

Pilot Antoine Forest
"DUR" DEDİ AMA
Daha sonra durumu fark eden kule görevlisi itfaiye aracına durması için defalarca çağrı yaptı ancak itfaiye aracı ilerlemeye devam ederek piste çıktı ve inişini tamamlamak üzere olan Air Canada uçağı yüksek hızla bu araca çarptı.
patronlardunyasi.com















