Marmara Holding, Polisan Kansai Boya'daki yüzde 50 payının tamamının 93 milyon dolar bedelle Kansai Paint'e satışı için ön mutabakat imzaladı
Marmara Holding, Polisan Kansai Boya'daki yüzde 50 payının tamamının 93 milyon dolar bedelle Kansai Paint'e satışı için bağlayıcı olmayan ön mutabakat imzaladığını duyurdu.

Marmara Holding'den 93 milyon dolarlık iştirak satışı adımı geldi.
Marmara Holding A.Ş., Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de sahip olduğu yüzde 50 oranındaki payların tamamının satışı için Japonya merkezli Kansai Paint ile prensip anlaşmasına vardığını duyurdu.
Şirket, gelişmeyi Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla kamuoyuna bildirdi.
SATIŞ BEDELİ 93 MİLYON DOLAR OLARAK BELİRLENDİ
Taraflar, Polisan Kansai Boya'daki payların 93 milyon dolar bedelle Kansai Paint'e devredilmesi amacıyla bağlayıcı olmayan bir ön mutabakat imzaladı.
Pay devrinin, Kansai Paint tarafından gerçekleştirilecek durum tespit incelemesinin tamamlanması, nihai sözleşmelerin imzalanması ve gerekli yasal izin ile onayların alınmasının ardından gerçekleşmesi planlanıyor.
Şirket, sürecin erken aşamalarında belirsizlik bulunması nedeniyle söz konusu içsel bilginin kamuya açıklanmasının 30 Mart 2026 tarihli yönetim kurulu kararıyla ertelendiğini de bildirdi.
patronlardunyasi.com















