Mahkemelik olay nasıl sonuçlandı?
Süzer, KFC ile Pizza Hut'ta mahkemelik olduğu Katarlı Almana ile ortaklığı bitirdi

Kentucky Fried Chicken ile Pizza Hut restoranlarının Türkiye'deki yatırımcısı Turkent Gıda A.Ş'nin %50 hissedarı olan Süzer Grubu şirketteki diğer yüzde 50 ortağı Katarlı Almana Grubu'nun tüm hisselerini satın alarak şirketin yüzde 100 sahibi oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Turkent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhan Süzer şunları söyledi : “Şirketimizi yatay ve dikey büyütmek için alt yapı çalışmalarına başladık. Hedeflerimize ulaşabilmek için gerekli alt yapıyı oluşturup 2010 yılından itibaren büyüme ivmemizi hızlandıracağız.”
80 ülkede 14 binden fazla noktada hizmet veren KFC (Kentucky Fried Chicken) Türkiye'ye 1989 yılında Turkent A.Ş tarafından getirildi. KFC 41 restoranıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Muğla'da (Dalaman Havaalanı) hizmet vermektedir. Pizza Hut ise, 6 ilde 40 restoranı ile hizmet veriyor. Pizza Hut şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Muğla Dalaman'da müşterileriyle buluşuyor.
KFC'de Süzer ile Almana ortaklığı mahkemelik olmuştu
Kentucky Fried Chicken ile Pizza Hut şirketlerinin Türkiye işletmecisi Turkent Gıda A.Ş'nin ortakları olan Süzer Grubu ile Katarlı Almana Grubu, şirket yönetimi konusunda mahkemelik olmuşlardı.
Süzer Grubu'nun şirketi zarara uğrattıkları iddiasıyla şikayetçi olduğu Almana Grubu'ndan Omar Hamad Almana, Mustafa Selçuk Aylin ile kendi temsilcisi Ömer Nurhan Azizoğlu'na 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Turkent Gıda A.Ş'nin yüzde 50 hissesinin Almana Grubu'ndan Omar Hamad Almana ve oğullarına; yüzde 50 hissesinin ise Eksen Holding A.Ş'ye Süzer Grubu'na ait olduğu belirtilmişti. Şirket sermayesinin 12 milyon 590 bin lira olduğu ve toplam 2 milyon 518 bin hissenin ise yarı yarıya A grubu hisse senedi olarak yabancı ortaklara, B grubu hisse senedi olarak yerli ortaklara tahsis edildiği, yönetim kurulunun da her iki gruptan ikişer kişiden oluştuğu anlatıldı. İddianamede, şüpheliler Omar Hamad Almana ve Mustafa Selçuk Aylin'in A grubu hisse sahibi yabancı hissedarları; şüpheli Ömer Nurhan Azizoğlu ve Hasan Serhan Süzer'in ise B grubu hisse sahibi yerli hissedarları temsil ettikleri ifade edildi.
İddianamede şüphelilerin personele kar payından prim adı altında ödeme yaparak şirketi zarara uğrattıkları belirtilmişti. Şüpheliler Omar Hamad Almana, Mustafa Selçuk Aylin ve Ömer Nurhan Azizoğlu, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçundan TCK'nin 155/2 ve 43/1 maddeleri uyarınca 1 yıl 3 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklardı.