Dolar
41,2763
0,16%
Euro
48,5773
0,22%
Sterlin
56,1006
0,26%
Bitcoin
4.646.066
0,78%
BİST-100
10.511,65
0,60%
Gram Altın
4.846,403
0,60%
Gümüş
41,27
-0,19%
Faiz
42,87
0,00%

'Kömürden petrol üretebilirim'

Enerji davasında dün tanık olarak dinlenen işadamı Turgay Ciner, Yüce Divan’da kömürden petrol üretme teknolojisine sahip olduklarını ve bunu Ankara’daki mobil santralda kullanmayı planladıklarını söyledi.

15.12.2005 22:00
Haberi paylaşın
'Kömürden petrol üretebilirim'
16px
32px

Enerji davasında dün tanık olarak dinlenen işadamı Turgay Ciner, Yüce Divan’da kömürden petrol üretme teknolojisine sahip olduklarını ve bunu Ankara’daki mobil santralda kullanmayı planladıklarını söyledi. Ciner, ‘Aslında bu ticari bir sırdır. Ama Yüce Divan’da açıklamakta sakınca görmüyorum’ dedi.

Yüce Divan’daki duruşmaya, sanıklar Cumhur Ersümer, Zeki Çakan ve avukatları ile müdahil avukatları katıldı. Tanıkların yoklaması sırasında, işadamı Ciner’in hazır bulunmadığı dikkat çekti. Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, Ciner’in yolda olduğunu, duruşmaya katılacağını söyledi. Ciner, 10.30’da Yüce Divan’a geldi ve ikinci tanık olarak ifade verdi. Ciner, Esenboğa Mobil Enerji Santralı’na teklif verdiklerini ihaleyi kazanamadıklarını anlattı. Ciner, daha sonra ihaleyi alan Ankara Enerji şirketini satın aldıklarını belirterek, bu şirketle ortaklığı bulunmadığını söyledi. Ciner, ‘Ankara Enerji’nin hisselerini neden satın aldınız?’ sorusu üzerine, Ankara’daki santral hatlarının kendi üzerlerinde olduğunu, kömürden petrol üretecek bir teknolojiye sahip bulunduklarını belirtti. Ciner, ‘Ürettiğimiz petrolü bu santralda tüketmeyi planlamıştık. Aslında bu ticari bir sırdır. Ama Yüce Divan’da açıklamakta sakınca görmüyorum’ dedi.
Oya Armutçu/Hürriyet