Dolar
38,5708
0,17%
Euro
43,7282
0,30%
Sterlin
51,3751
0,57%
Bitcoin
3.760.654
1,23%
BİST-100
9.167,58
0,98%
Gram Altın
4.005,09
-0,09%
Gümüş
32,07
-1,09%
Faiz
48,55
0,12%

Kohl’s'un kovulan CEO’su Ashley Buchanan, sevgilisi Chandra Holt ile çıkar çatışmalı anlaşmalar nedeniyle koltuğundan oldu

Kohl’s’un CEO’su Ashley Buchanan, sevgilisi Chandra Holt ile yaptığı çıkar çatışmalı anlaşmalar nedeniyle görevden alındı. Şirket içi soruşturma, milyonlarca dolarlık olağandışı bir danışmanlık anlaşmasını ortaya çıkardı. Olay sonrası şirketin hisseleri yükselişe geçti.

02.05.2025 09:28Güncelleme: 02.05.2025 09:28
Kohl’s'un kovulan CEO’su Ashley Buchanan, sevgilisi Chandra Holt ile çıkar çatışmalı anlaşmalar nedeniyle koltuğundan oldu
16px
32px

Kohl's, dört ay önce başına getirdiği yeni CEO’su Ashley Buchanan’ı, yapılan soruşturma sonucu sevgilisi Chandra Holt ile bir iş anlaşması yaptığı için işten çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ashley Buchanan, Kohl’s’a satıcılarla “açıklanmayan çıkar çatışmaları içeren işlemler” yapması talimatını vermişti.

Wall Street Journal’ın haberine göre, bu anlaşmalar özellikle Buchanan’ın Walmart’taki eski meslektaşı Chandra Holt ile olan ilişkisini kapsıyordu.

Holt, vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş kahve markası Incredibrew’un CEO’su ve kurucusu.

Soruşturmada, Holt’un adının açıkça belirtilmediği bir dosyaya göre, Kohl’s ile alışılmadık derecede avantajlı koşullarda milyonlarca dolarlık danışmanlık anlaşması imzaladığını ortaya koydu.

Holt, Journal’a yaptığı açıklamada, “Ashley Buchanan’ı 10 yıldır tanıyorum, ancak Kohl’s’tan Incredibrew işim için herhangi bir tazminat almadım” dedi.

Buchanan ve Holt, Walmart’ta farklı pozisyonlara geçtikten sonra 2020 ve 2021 yıllarında sırasıyla Michaels ve Conn’s HomePlus gibi şirketlerde yönetici oldular.

Holt, 2023 yılında Overstock.com ve Bed Bath & Beyond’un sahibi Beyond Inc.'in CEO’su oldu.

Kohl’s, geçici CEO olarak Michael Bender’ı atadı.

Bender, Temmuz 2019’dan beri yönetici olarak görev yapıyor ve Mayıs 2024’te yönetim kurulu başkanlığına atanacak. Perşembe günü yapılan toplantıda Bender ve diğer Kohl’s yöneticileri, “personelin güvenini tazelemeye çalıştıklarını” ancak başka detay vermediklerini belirtti.

Kohl’s, Buchanan’ın işten çıkarılmasının şirketin mali performansı üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını ve bu kararın şirket için doğru bir adım olduğunu ifade etti.

İMZA ÖDÜLÜNÜ GERİ ÖDEYECEK

Ayrıca, Buchanan’ın aldığı hisse senedi ödüllerini kaybedeceği ve Kohl’s’a 2,5 milyon dolar değerindeki imza ödülünü geri ödeyeceği bildirildi.

Haberin ardından Kohl’s hisseleri %7,6 oranında artış gösterdi.

Şirket, 2024 yılı birinci çeyrek sonuçlarına göre, karşılaştırılabilir satışlarının %4 ile %4,3 arasında düşeceğini belirtti.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı#Serdar Bilgili