Kartalkaya davası, metan gazından mağarada şehit olan Mehmetçikler, CHP'ye yolsuzluk operasyonları; Toygun Atilla, Ortadoğu'dan bildiriyor
Pençe-Kilit Hareket bölgesinde mağarada arama tarama faaliyeti gösteren 12 Mehmetçiğimiz metan gazından boğularak şehit oldu. Kartalkaya'da Grand Kartal Otel'de 78 kişinin öldüğü 133 kişinin yaralandığı yangına ilişkin dava başladı. CHP'li belediyelere yapılan yolsuzluk operasyonları tam gaz devam ediyor. Gezi Parkı eylemleri soruşturması kapsamında 162 gündür tutuklu olan menajer Ayşe Barım ilk kez hakim karşısına çıktı.

Toygun ATİLLA
İlk haber geliyor. Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 5 şehidimiz var. Detaylar gelince anlıyoruz ki, arama kurtarma faaliyetleri kapsamında mağaraya giren 19 kişilik tim, metan gazından etkilenmiş.
Şehitlerimiz önce 8 sonrasında 12 oluyor.
Yüreğimiz yanıyor.
ASKERİ VESAYET SON BULDU DİYENLER HESAP SORMALI
Her zamanki gibi acımız sonsuz, kelimeler kifayetsiz.
Şehitlerin hayatlarından yürek burkan hikâyeler, cenazelerdeki dramların fotoğrafı gazete sütunlarında, TV ekranlarında.
Kimse sormuyor, metan gazı tehlikesine karşı neden önlem alınmamıştı o tim mağaraya gönderilirken diye.
Hazır askeri vesayet devride son bulmuş.
Her gün TV ekranlarında bunu ballandıra ballandıra anlatanlar nerede?
Sorsanıza hesap, neden tedbir alınmadı, keşif yapılmadı, neden o Mehmetçikler öldü diye ?
ÇOK LAF, AZ İŞ
Ölümün kolay, insan hayatının ucuz olduğu ülkelerde böyledir. Çok laf, bol hamaset, az iş...
Nasıl olsa alışığız biz ölmeye, şehit olmaya.
Böyle gelmiş böyle gider...
KARTALKAYA'DA 78 CAN
Acı haberin olduğu günün ertesinde Kartalkaya Grand Kartal Otel'deki facianın ilk duruşması var.
78 can kaybetmişiz daha bundan birkaç ay önce...
Dedim ya, alışığız biz ölümlere.
Bir başka faciaya kadar alınmayan önlemler konuşulmaz.
ÖZGÜR ÖZEL BUNLARI DÜŞÜNDÜ MÜ?
Her gün bir CHP'li belediye operasyon. Tutuklanan belediye başkanları. Yolsuzluk, rüşvet iddiaları. Çikolata kutularında eurolar... Görüntüleri izleyince dehşete düşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel...
Oysaki, dehşete düşmeden önce kendi adına ve partisi adına yapacağı hiçbir şey yok muydu?
kurultayda verilen rüşvet ile imar veya ruhsat almak için verilen rüşvet arasında fark var mıydı?
Yoksa o günahlar bir kere hayatımıza girdiğinde hayatımızın bir parçası mı oluyorlardı?
Bunları düşündü mü acaba Özgür Özel...
AK PARTİLİLERİN SORGULAMASI GEREKEN
AK Partililer CHP'lilere soruyor: "Hırsızlığı nasıl savunursunuz? "
CHP'lilerden belki cevap alamıyorlar ama ben yakın çevremden o yanıtı alıyorum: "Biraz da bizimkiler çalsın, hep AK Partililer mi çalacak? "
Eğer gerçekten samimiyetle bu kötülükle, çürümüşlükle mücadele etmek istiyorlarsa, Yolsuzluğun, rüşvetin, adam kayırmacılığın, liyakatsizliğin, yolunu bulmanın neden bu kadar meşru hale geldiğini bence sorgulamalı önce AK Partililer.
Yolsuzluk yol haline gelmişse o yol nasıl açıldı diye bakmak lazım. Yoksa kimseye hiçbir şey anlatamazsınız.
YAŞAM HAKKINI İNSAN OLARAK SAVUNMAK
Gezi Parkı olaylarından 12 yıl sonra tutuklanan Ayşe Barım, yaşadığı sağlık sorunlarını gündeme getirerek "yaşam hakkım elimden alınıyor" diye feryat ettiğinde sevseniz de sevmeseniz de o yaşam hakkının kutsallığına sahip çıkmalısınız.
İlke olarak, insan olarak...
MEHMET ŞİMŞEK'İN İŞİ ZOR
Böylesine bir gündemin içinde ekonomi konuşmak istiyorum.
Mehmet Şimşek'i anımsıyorum.
Yurt dışına yatırımcı avına çıktığında, yabancı delegasyonlarla görüştüğünde böylesine bir gündemi anlatmak da ne kadar zorlanıyordur.
Toygun Atilla, ölümün kolay, insan hayatının ucuz, yaşamın pahalı olduğu Ortadoğu'dan bildirdi.
patronlardunyasi.com