İngiltere Merkez Bankası’nın kurucusu Sir Gilbert Heathcote’nin tarihi malikanesi 2.5 milyon sterline satılıyor
İngiliz Merkez Bankası’nın kurucu ortaklarından Sir Gilbert Heathcote’nin 10 yatak odalı tarihi malikanesi 2.5 milyon sterline (Yaklaşık 128.8 milyon TL) satışa çıkartıldı.

Sir Gilbert Heathcote İngiliz Merkez Bankası’nın kurucu ortaklarından biriydi. Ayrıca Londra Belediye Başkanlığı ve milletvekilli görevlerinde de bulunmuştu. Gölü ile ünlü İngiltere’nin Rutland kentinde, kendisi ve ailesi için yaptırdığı malikanesinde 1733 yılında hayatını kaybetti.
AT YARIŞLARIYLA ÜNLÜ DÜŞES
Üç katlı evin 10 yatak odası, dört banyosu ve 8 misafir odası vardı. Heathcote Ailesi’nden sonra malikaneyi, at yarışlarına olan tutkusuyla tanınan Montrose Düşesi Caroline Beresford satın aldı. Caroline Beresford yarışlarda ismi geçmemesi için Bay Manton takma adını kullanırdı. Evin dev bahçesine atları için ahırlar inşa ettirdi. Düşesin ölümünden sonra ise ev birçok kez el değiştirdi.
128 MİLYON TL İSTENDİ
The Old Hall olarak adlandırılan malikane geçtiğimiz günlerde bir emlak firması tarafından yeniden satışa çıkartıldı. Tarihi eser olarak kayıtlı malikane için 2.5 milyon sterlin (yaklaşık 128.8 milyon TL) istendi.
Satış ilanında, “Yaşam tarzı veya misafirperverlik işi arayan alıcılar için The Old Hall, zarif yaşamı gelir potansiyeliyle birleştirmek için nadir bir fırsat sunuyor. Butik bir misafirhane veya lüks bir inziva yeri olarak kullanılmaya mükemmel şekilde uygundur. Burası aynı zamanda çocukları için kaliteli bir eğitim arayan aileler için de ideal bir yer, çünkü Uppingham Okulu, Oakham Okulu ve Stamford Okulu'na kolayca ulaşılabiliyor” denildi.
patronlardunyasi.com