Dolar
38,9335
0,10%
Euro
44,1754
0,64%
Sterlin
52,273
0,27%
Bitcoin
4.197.558
1,01%
BİST-100
9.398,93
-1,21%
Gram Altın
4.144,504
0,89%
Gümüş
33,47
1,14%
Faiz
47,69
-0,21%

İlk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan Beymen kriterlere uymayan 19 tedarikçi ile yolları ayırdı

Beymen Group; çevresel, toplumsal ve yönetişim (ESG) alanındaki taahhütlerini, 2024 yılı performansını ve uygulamalarını ortaya koyduğu ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Grubun sorumlu tedarik zinciri oluşturma hedefi kapsamında tüm yerel tedarikçilerin yüzde 68’i, stratejik ve kilit tedarikçilerin ise yüzde 94’ü için ESG denetimleri gerçekleşirken yeterli performans gösteremeyen 19 tedarikçi ile iş ilişkisi sonlandırıldı. 

21.05.2025 17:35Güncelleme: 21.05.2025 17:37
İlk sürdürülebilirlik raporunu yayınlayan Beymen kriterlere uymayan 19 tedarikçi ile yolları ayırdı
16px
32px

Beymen Group, sürdürülebilirlik stratejisi Beymen Promise kapsamında ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Grubun çevresel, toplumsal ve yönetişim (ESG) alanındaki taahhütlerini, 2024 yılı performansını ve uygulamalarını ortaya koyduğu ilk Sürdürülebilirlik Raporu; Global Reporting Initiative (GRI) standartları referans alınarak hazırlandı. 

Beymen Group sürdürülebilirlik yol haritası doğrultusunda yayınlanan rapora göre; bir yılda 922 ton atık geri dönüşüme kazandırılırken, 160 olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar üretimden kaynaklı su tüketiminin önüne geçildi. 2024 yılında Beymen Group Private Label markalarının yüzde 32’si sürdürülebilir ürünlerden oluştu. Ayrıca lüks ikinci el satış platformu Beymen Reborn ile 4.435 adet ikinci el çanta ve ayakkabı döngüsel modaya dahil olarak yeni sahipleriyle buluştu. Temizlik ve tadilat hizmeti ile ürünlerin ömrünün uzatılması hedeflenen Beymen Repair projesi devreye alındı.

Grubun ambalajlarında ise toplam +45 ton geri dönüştürülmüş plastik kullanılarak plastik atıkların azaltılması ve döngüsel ekonominin desteklenmesi sağlandı. 

YENİ İŞE ALIMLARIN YÜZDE 50’SİNİ KADINLAR OLUŞTURDU

Grubun sorumlu tedarik zinciri oluşturma hedefi kapsamında tüm yerel tedarikçilerin yüzde 68’i, stratejik ve kilit tedarikçilerin ise yüzde 94’ü için ESG denetimleri gerçekleşirken, yeterli performans gösteremeyen 19 tedarikçi ile iş ilişkisi sonlandırıldı. 

Beymen Group’un Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacısı olması kapsamındaki taahhütleri doğrultusunda aldığı aksiyonlara da raporda yer verilirken, grubun 2024 yılında toplam kadın çalışan oranı yüzde 44 olarak gerçekleşti ve yeni işe alımların yüzde 50’sini kadınlar oluşturdu.

“KİMSENİN ARTIK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUSUNDA ‘MIŞ’ GİBİ YAPMA LÜKSÜ YOK”

Beymen Group CEO’su Elif Çapçı, “Beymen Group olarak sürdürülebilirlik yol haritamızı modada iz bırakırken, doğadaki izimizi azaltmak; kendimize yakışanı giymek kadar, kendimize yakışanı yapmak diyerek tanımladık. Sürdürülebilirlik uzun bir yolculuk. Bu yolculukta pusulamızı Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları oluşturuyor. İlk sürdürülebilirlik raporumuz ile kararlı, şeffaf ve somut adımlarla güçlenen önemli bir dönüşümün hikâyesini ortaya koyduğumuza inanıyorum” dedi. 

Beymen Group’un 4 bini aşan çalışan, 250’nin üzerinde mağaza ve mağazalarda yer verdiği 1.500’ü aşkın marka ilişkisine sahip olduğunu kaydeden Çapçı, sürdürülebilirlik konusunda artık kimsenin ‘mış’ gibi yapma lüksü olmadığını vurguladı. 

“DÖNGÜSEL MODA VE PAYLAŞIM EKONOMİSİ ARTTI”

Müşterilerin artık markaların duruşuyla ilgilendiğini, değerlerini bilmek istediğini kaydeden Çapçı, döngüsel moda ve paylaşım ekonomsinin arttığını dile getirdi. Çapçı, şöyle devam etti:

“Lüks moda ve tekstile dokunan her alanda varız, bu alanda Türkiye’deki tedarikçi ekosistemi için çok önemli bir yere sahibiz. Dolayısıyla etki gücümüz de yaratacağımız dönüşümle değişimi hızlandırma gücümüz de ve elbette sorumluluğumuz da çok büyük. Biz Beymen Promise ile modada sürdürülebilirlik yolculuğumuza başlarken, tasarımdan üretime, alışveriş alışkanlıklarımızdan, kullandığımız ürünlerin yaşam sürelerine ve geri dönüşümlerine uzanan pek çok alanı kapsayacak şekilde yola çıktık. Ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni kendimize referans aldık. Danışmanlıklar aldık. Öncelikle, alanında uzman kurumlar ile içeride bir inceleme süreci başlattık.  Çevre, Ambalaj, Döngüsel Ekonomi, Ürün – Recycle, Tedarik, Yönetişim ve İnsan olmak üzere 7 çalışma grubumuzu kurduk. Sürdürülebilirlik yol haritamızı çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim stratejilerimiz çerçevesinde kapsayıcı, şeffaf ve ölçülebilir bir yaklaşımla belirledik. ESG hedeflerimizi tanımladık. Geçtiğimiz 1 yıl tüm bu açılardan nerede olduğumuzu anlamak ve şeffaf bir dönüşüm yolculuğu başlatmak açısından çok önemliydi.”

patronlardunyasi.com