Dolar
38,6009
0,17%
Euro
43,6564
0,13%
Sterlin
51,3309
0,49%
Bitcoin
3.718.517
0,10%
BİST-100
9.167,58
0,98%
Gram Altın
4.018,933
0,26%
Gümüş
32,09
-1,12%
Faiz
48,55
0,00%

İlaç firmalarından kürtaj hapı tepkisi

ABD'nin Teksas eyaletinde, kürtaj için kullanılan mifepriston ilacının reçeteye bağlanmasına, Pfizer dahil 300'den fazla biyoteknoloji firması yazılı bir metinle tepki gösterdi.

10.04.2023 20:38
Haberi paylaşın
İlaç firmalarından kürtaj hapı tepkisi
16px
32px

Aralarında koronavirüs aşısı üreten biyoteknoloji firması Pfizer başta olmak üzere 300’den fazla ilaç endüstrisi yöneticisi, geçtiğimiz günlerde Teksas’ta kürtaj için kullanılan bir ilacın dağıtımının yasaklanmasına yönelik tepki gösteren bildiri yayınladı.

ABD’nin Teksas eyaletindeki federal hakim kürtaj için kullanılan mifepristonun satışını askıya aldığını açıklamıştı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin ilaca ilişkin yirmi yıllık onayı da böylece askıya alınmıştı.

Biyoteknoloji firmaları, yayınladıkları bildiride “Gıda ve İlaç Dairesi’nin otoritesinin baltalandığını, onlarca yıllık bilimsel kanıt ve yasal emsallerin göz ardı edildiğini” söyledi.

BİDEN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Teksas eyaletinde federal hakimin kürtaj için kullanılan bir ilacın reçete edilmesi ve dağıtımının yasaklanmasına yönelik kararına tepki göstermişti. Biden, yaptığı yazılı açıklamada, “Eğer bu karar uygulamaya girerse, ABD Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) gelecekte hiçbir onayı siyasi ve ideolojik saldırılardan korunamaz.” uyarısında bulunmuştu.

kürtajların yarısından fazlasının gerçekleştiği “ilaçla kürtaj” alanında kullanıldığına dikkati çeken Biden, bu davanın kadınların temel özgürlüklerini ihlal eden ve sağlıklarını tehlikeye atan benzeri görülmemiş bir karara yola açabileceğine işaret etti.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı#Serdar Bilgili