Dolar
44,4891
0,03%
Euro
51,6886
0,27%
Sterlin
59,2471
-0,11%
Bitcoin
2.970.005
-1,95%
BİST-100
13.045,18
0,83%
Gram Altın
6.690,374
-1,68%
Gümüş
72,49
-3,41%
Faiz
43,4
0,23%

Bakan Şimşek ekonominin şoklara karşı direncinin önemli ölçüde arttığını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mart ayında ihracattaki düşüş ve ithalattaki artışa rağmen Türkiye ekonomisinin dış şoklara karşı direncinin belirgin şekilde güçlendiğini açıkladı.

02.04.2026 13:40Güncelleme: 02.04.2026 13:47
Bakan Şimşek ekonominin şoklara karşı direncinin önemli ölçüde arttığını açıkladı
16px
32px

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticaret verilerini değerlendirdi. Şimşek değerlendirmesinde İran’daki savaşın etkisiyle ihracattaki gerilemeye ve enflasyona etkisine yönelik beklentilerin oluşturduğu taleple de ithalattaki artış dikkat çekti.

"ŞOKLARA KARŞI DİRENÇ ARTTI"

Şimşek’in sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirme şu şekilde oldu:

“Mart ayında jeopolitik gelişmeler ve olumsuz takvim etkisiyle ihracatımız yıllık yüzde 6,4 geriledi. İthalat ise öne çekilmiş talebin de etkisiyle güçlü seyretti.

Yükselen enerji maliyetleri ile Körfez ülkelerine mal ve hizmet ihracatımızdaki zayıflama dış ticaret dengemizi olumsuz etkilemektedir.

Ancak program döneminde başta cari denge olmak üzere birçok alanda sağladığımız kayda değer iyileşme sayesinde ülkemizin şoklara karşı direnci önemli ölçüde artmıştır.

Bu süreç; yeşil dönüşüm, enerjide yerli ve yenilenebilir kaynak kullanımı ile ithalat bağımlılığının azaltılmasına yönelik attığımız yapısal adımların önemini bir kez daha göstermiştir.”

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo