Hasçelik’ten sürdürülebilir sanayi hamlesi: Osmaneli fabrikası üretime geçti
“Her fabrika bir kaledir” diyen Hasçelik’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, geçen yıl Bilecik Osmaneli’nde yeni yatırıma başladı. 150 milyon euro yatırım yapılan fabrika tamamlandı ve ilk üretimini gerçekleştirdi.

Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan Hasçelik’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, geçen yıl Bilecik Osmaneli’nde temelini attığı 150 milyon euroluk fabrika yatırımını her cumartesi günü gidip yakından takip etti. Hatta sosyal iş ağında “Bugün günlerden cumartesi ve yatırım kontrol günü, seher günü düştük yollara. Sektörümüze modern bir tesis kurmak için çalışıyoruz. Allah utandırmasın. Her fabrika bir kaledir” diye paylaşım yaptı.
Kocaeli ve Konya’da 5 üretim tesisi olan ve 1000’e yakın kişiye istihdam sağlayan Hasçelik’in patronu Faydasıçok, kale diye nitelendirdiği yeni fabrikasında 10 Mayıs’ta ilk üretimi gerçekleştirdi. Faydasıçok, ilk üretimin şirketin dönüşüm yolculuğunda stratejik bir eşik olduğunu vurgulayarak, “Osmaneli’ndeki çelikhanemiz sadece kapasitemizi artırmakla kalmıyor; sürdürülebilir üretim anlayışımıza da yeni bir ivme kazandırıyor. Tamamen hurda metalden üretim yaparak çevresel ayak izimizi azaltacak, geri dönüşüm ekonomisine katkı sağlayarak Türkiye’deki vasıflı çelik üretiminde dönüşümün ilk adımı olacak” dedi.
“YENİ YATIRIM BÖLGEYE DEĞER KATACAK, İSTİHDAM YARATACAK”
Yeni tesisin sadece sanayiye değil bölgesel kalkınmaya da önemli katkılar sunduğunu söyleyen Faydasıçok, şöyle devam etti:
"Yüksek teknolojiye sahip altyapısı ve çevreci üretim modeliyle dikkat çeken tesis, doğrudan ve dolaylı olarak yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak. Bölgedeki nitelikli iş gücünü destekleyen ve gençlere yeni kariyer fırsatları sunan bu yatırımla, aynı zamanda yerel ekonomiye kalıcı bir dinamizm kazandırmayı hedefliyoruz.
Yeni çelikhanemiz yalnızca sektörel bir büyüme adımı olarak değil, aynı zamanda Bilecik’in sosyoekonomik gelişimine katkı sunacak stratejik bir hamle olarak değerlendiriyoruz. Eğitim kurumlarıyla iş birlikleri, teknik gezi programları ve mesleki gelişimi teşvik eden projeler aracılığıyla da bölgedeki insan kaynağının niteliğini artırmayı amaçlıyoruz."
HURDA ÖN ISITMA TEKNOLOJİSİ BİR İLK
Yeni çelikhane, elektrik ark ocağı sistemi ile donatıldı. Bu sistem sayesinde enerji verimliliği artırılıyor ve karbon salımı ciddi ölçüde azaltılıyor. Tesis aynı zamanda Türkiye’de ilk kez hurda ön ısıtma teknolojisi ile EAO altı elektro manyetik karıştırıcı sisteminin kullanıldığı üretim modeliyle, yeşil çelik üretimi için teknik altyapıda bir ilke imza atıyor. Dijital otomasyon ve kontrol sistemleri, ısı geri kazanımı ve düşük emisyon teknolojileriyle çevreci ve güvenli bir üretim ortamı sağlanıyor.
patronlardunyasi.com
İLGİLİ HABER