Seçime bir gün kala PAGEV’de tüzük tartışması

Seçime bir gün kala PAGEV’de tüzük tartışması

Türkiye’nin önde gelen plastik sanayicilerinin oluşturduğu Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) yarın seçime gidiyor.

Seçime bir gün kala PAGEV’de tüzük tartışması
16px
24px
31.01.2020 10:02
ABONE OLgoogle

Genel Kurul öncesi mevcut başkan Yavuz Eroğlu’nun yeniden aday olduğunu ve bu adaylığa ilişkin PAGEV bünyesinden farklı seslerin yükseldiğini sizlere aktarmıştık. O haberde bahsi geçen PAGEV tüzüğüne Aydınlık ulaştı.

İKİ DÖNEM KURALI VAR!

Bir vakıf olan PAGEV’in vakıf resmi senedinin ikinci bölümünde yer alan yönetim hükümleri başlığı altındaki yönetmenler kurulunu düzenleyen onuncu maddesi şöyle:  PAGEV'de kriz! Yavuz Eroğlu’nun yeniden başkan adaylığı önünde hukuki engel

“Yönetmenler Kurulu, Vakfın en yetkili yürütme ve uygulama organı olup her yıl görev süresi sona erenlerin yerine yapılan seçimlerle tamamlanan, Yönetmenler Genel Toplantısı Başkanı ve Birinci Başkan Yardımcısı ile Yönetmenler Genel Toplantısı’nda gizli oyla üç yıllık süre için seçilen dokuz asil ve dokuz yedek üyeden oluşur. ‘Madde 9.4’ uyarınca Yönetmenler Kurulu’nda da görevli bulunacak Yönetmenler Genel Toplantısı Başkanı üst üste iki dönemden fazla seçilemez.”

DEĞiŞTİRİLMİŞ OLABİLİR Mİ?

Seçimlerde aday olan PAGEV Başkanı, tüzükte iki dönem kuralının olmadığını belirtiyor. Ancak eski başkanlardan bazıları ve birçok PAGEV üyesi ise yukarıda aktardığımız tüzük maddesini gerekçe göstererek karşı çıkıyor.

Konuşulanlara göre daha önce yapılan genel kurullarda tüzüğe ilave madde eklenerek veya bir tüzük değişikliğiyle herkesin bildiği tüzüğün ilk şekli değişmiş olabilir.

2017’de PAGEV’de bir tüzük değişikliği yapılmıştı. Mevcut tüzük geçerli olsa bile yarın yapılacak seçimlerde genel kurul gündemine bir tüzük değişikliği maddesi konularak iki dönem kuralı değiştirilebilir.

Recep Erçin/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde