PAGEV'de kriz! Yavuz Eroğlu’nun yeniden başkan adaylığı önünde hukuki engel

PAGEV'de kriz! Yavuz Eroğlu’nun yeniden başkan adaylığı önünde hukuki engel

PAGEV üyeleri ve eski başkanlardan bazıları tüzükteki iki dönem kısıtlaması nedeniyle Eroğlu’nun adaylığı önünde hukuki engel olduğunu öne sürüyor.

PAGEV'de kriz! Yavuz Eroğlu’nun yeniden başkan adaylığı önünde hukuki engel
16px
24px
27.01.2020 11:20
ABONE OLgoogle

İş dünyası kuruluşlarında seçimli genel kurulların yapılacağı dönem kulisler hareketlenir. Haliyle tartışmalar da gün yüzüne çıkar. Şubat ayı başında yapılacak Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) Genel Kurul toplantısı öncesi de kulislere yansıyan bir bilgi ortalığı karıştırdı.

Bu kulise göre PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’nun yeniden başkanlığa aday olacak. PAGEV’i yakından takip etmeyenler elbette "Neden aday olmasın?" diyebilirler. Ancak konuştuğumuz bazı PAGEV üyeleri ve eski başkanlardan bazıları tüzükteki iki dönem kısıtlaması nedeniyle Eroğlu’nun adaylığı önünde hukuki engel olduğunu öne sürüyor.

‘ADAY ÇIKARAMAYANLAR DEDİKODU ÇIKARIYORLAR’

Konuya ilişkin görüştüğümüz PAGEV üyeleri, "Böyle güzide bir kurumun hukuki tartışmalarla gündeme gelmesini istemeyiz. Tüzükte iki dönem kuralı var. Ancak Genel Kurul’da bir madde sunularak bunda bir açık yaratılabilir. Genelde başkan ve yönetim kurulları dışında üyeler bu tür gelişmeleri pek takip etmeden onaylarlar" dediler. Yavuz Eroğlu ise seçimlerde aday olduğunu çevresine duyurmuş ve oy için plastik sektöründeki dostlarının kapısını çalmaya başlamış.

İddialar üzerine PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’na ulaştık. "Geçen seçim de başka bir söylenti çıkardılar. Aday çıkaramayanlar dedidoku çıkarıyor" diyen Eroğlu, tüzükte iki dönem diye bir kural olmadığını zaten kural olsa hukuken seçilemeyeceğini vurguladı.

Yavuz Eroğlu, İKMİB'de 12 yıldır başkanık koltuğunda oturan Murat Akyüz için, "12 yıl koltukta oturan başkandan bıktık" demişti. Şimdi kendisi de Murat Akyüz'ün yolunda...

ŞİMDİLİK TEK ADAY EROĞLU

PAGEV’in altıncı başkanı olduğunu anlatan Eroğlu, yönetim kurulu üyelerinin ısrarı üzerine yeniden aday olduğunu, PAGEV’in Genel Kurulu’na üyelerin yarısından fazlasının katıldığını dolayısıyla isteyen herkesin aday olabileceğini ifade etti.

Plastik sektörü olarak zor bir dönemden geçtiklerini kaydeden Eroğlu, "250 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması, plastik kullanımına yönelik farklı kısıtlamalar yüzünden bir süreçten geçiyoruz. Geri dönüşüm anlamlında çalışmalar yapıyoruz. Hepimiz işleri olan insanlarımız bunlar için ayrı bir fedakarlık yapıyoruz. Geçen yıl da neden açık oylama yaptık diye bizi mahkemeye verdiler. Davayı kazandık çünkü tek aday vardı" bilgisini paylaştı.

730’ya yakın üyesi bulunan PAGEV, sektörün cirosal anlamda yüzde 80’ini temsil ediyor. Henüz Eroğlu dışında PAGEV için adaylığını açıklayan bir başka isim yok. Genel Kurul ise 1 Şubat’ta İstanbul’da yapılacak.

Recep Erçin/Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde