Muhalefette ekonomi yönetimine talip olmak için kıyasıya yarış 

Muhalefette ekonomi yönetimine talip olmak için kıyasıya yarış 

Milletvekili aday listeleri netleşti, siyaseten ön planda olup aday olmayan pek çok isim, partilerin seçim sonrası A takımı planlarına dair ipucu verdi. İttifakların en önemli ekip çalışmaları, seçimin kazanılması halinde, kriz ikliminde, ekonominin dümenine kimin geçeceği üzerine…

Muhalefette ekonomi yönetimine talip olmak için kıyasıya yarış 
16px
24px
13.04.2023 14:12
ABONE OLgoogle

Cumhur İttifakı eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i vitrine koymaya çalışırken, muhalefette fırtınalı havanın kaptanı olmak için üç isim ön plana çıkıyor… 

Peki muhalefetin kazanması halinde ekonominin ateşten gömleğini giyinmeye talip o üç isim kim? 

O isimlerden biri, yine AK Parti döneminde ekonomiyi yöneten, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan. 

Diğeri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir dönem ekonomi kurmaylığını yapan Selin Sayek Böke. Ön plana çıkan üçüncü aday da İYİ Partili Bilge Yılmaz. Yılmaz, halihazırda partinin ekonomi politikaları başkanı. 

Her üçü de ekonominin başına geçmek için milletvekili adayı olmadı.

3 ismin de bağımsız şekilde çalışmalarını sürdürdüğü iddia ediliyor. 

Babacan'ın ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev almak istediği biliniyor. 

Böke de ittifakın adayı Kılıçdaroğlu'ndan ekonominin başına geçmeye aday olmak için onay bekliyor. Böke'nin adı uzun süredir Ekonomi Bakanlığı ile anılıyordu. Son günlerde Dışişleri Bakanlığı için de adı kulislerde anılmaya başlayan Böke'nin ilk hedefinin Ekonomi Bakanlığı olduğu, parti içinde de bu talebini sık sık dile getirdiği bildirildi.

İttifak içinde ekonomi patronluğuna aday en güçlü isim ise İYİ Partili Bilge Yılmaz olarak görülüyor. Akşener'in tam desteğini alan Yılmaz'ın ekonomide 1 numaralı isim olmaktan başka bir seçenek düşünmediği, oluşturduğu ekibiyle başa geçmekte kararlı olduğu iddia edildi.

3 ismin de kendi senaryolarına göre ve kendi stratejileri doğrultusunda çalıştıkları da kulislerdeki bir diğer iddia.

 

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde