Mali sıkıntıda olan Atlasglobal uçuşlarını durdurdu: Açıklamada İstanbul Havalimanı ayrıntısı dikkat çekti

Mali sıkıntıda olan Atlasglobal uçuşlarını durdurdu: Açıklamada İstanbul Havalimanı ayrıntısı dikkat çekti

Bir süredir mali sıkıntı içerisinde olduğu bilinen Atlasglobal’den akşam saatlerinde tatsız haber geldi.

Mali sıkıntıda olan Atlasglobal uçuşlarını durdurdu: Açıklamada İstanbul Havalimanı ayrıntısı dikkat çekti
16px
24px
26.11.2019 17:26
ABONE OLgoogle

Havayolu çalışanlarına 26 Kasım itibariyle 16 Aralık 2019 tarihine kadar uçuşlarını durduğunu açıklarken, şirkette asgari sayıda çalışan istihdam edileceği ve diğer çalışanların da izinli sayılacağı kaydedildi.

Çalışanlarınsa ulaşım ve yemek ihtiyaçlarını kendilerinin karşılayacağını bildiren açıklamada şöyle denildi:  Şok! Atlasglobal Kıbrıs seferlerini durdurdu.. 'Bilet fiyatlarında artış olabilir'

Değerli çalışma arkadaşlarımız,

Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle, 16 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımızı üzülerek bildirmek isteriz.

Bu tarihe kadar şirket içerisinde devam etmesi gereken tüm operasyonel süreçlerimiz asgari sayıda personelimiz ile gerçekleştirilecek olup, kişiler bu akşam birim yöneticileri tarafından belirlenecek ve telefon ile bilgilendirilecektir.

Nöbetçi personelimiz haricindeki tüm çalışanlarımız 16 Aralık Pazartesi gününe kadar “izinli” sayılacaktır.

Yarın itibarı ile nöbetçi olacak personelimiz servis ve yemek ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılamaları gerekmekte olup, ilerleyen günlerde bu süreçle ilgili ayrıca bilgi verilecektir.

Bu süreçte maaş ödemeleri gününde yapılacaktır.

ATLASGLOBAL'DEN AÇIKLAMA: 21 ARALIK'A KADAR DURDURULDU

Uçuşlarını 21 Aralık tarihine kadar durdurduğunu açıklayan Atlasglobal havayolundan konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Alınan karar doğrultusunda 16 Aralık tarihine kadar bilet satış işlemlerinin kapalı tutulacağı, 21 Aralık tarihine kadar da uçuşların durdurulduğu belirtildi.

Konuya ilişkin Atlasglobal’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2015-2016 yıllarında ülkemizde yaşanan terör olayları ve hain darbe girişimi havacılık sektöründe büyük yaralar açmış, taşınan yolcu sayısı ve yolcu gelirlerinde 2017 yılı dahil önemli kayıplara neden olmuştur. Havacılık sektörünün itici gücü olan turizm sektörü açısından olumsuz geçen söz konusu dönemin ardından, güvenlik algısı ve ana pazarlarla olan politik ilişkilerdeki iyileşmenin desteğiyle 2018 yılında başlayan toparlanma süreci devam etmiş; bu konuda alınan tedbirlerin etkileri havacılık sektörüne de olumlu bir şekilde yansımaya başlamıştır.

2015-2016 yıllarında yaşanan bu elim olaylar gerek operasyonel gerekse de ticari açıdan Havayolumuzu olumsuz yönde etkilemiştir. Bunun yanı sıra 2018 yılı ikinci yarısında Türk Lirası’nda yaşanan hızlı ve agresif dalgalanmalar özellikle iç pazar dinamiklerini de olumsuz etkileyerek uçakla seyahat etme talebinde azalmaya sebep olmuştur.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen, Havayolumuz tarafından alınan yeni stratejik kararlar çerçevesinde 2018 yılı ikinci yarısında toparlanma sürecine girilmiş ve operasyonlarımız tekrar kar eder hale getirilmiştir.

İSTANBUL HAVALİMANI'NA GEÇİŞ MALİYETLERİ BÜYÜK ARTIRDI

Ancak yakın geçmiş olumsuzlukları ve beraberinde getirdiği ekenomik yük ve 2019 yılı Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, Havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır.

Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle, 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz. 

Bu süreçte uçuşu gerçekleştirilemeyen yolcularımızın satın aldıkları biletleriyle ilgili 15 Aralık 2019 tarihine kadar gerekli tespitler tarafımızca yapılacaktır.

Yolcularımızın iade ve değişiklik talepleri ile ilgili uygulanacak işlemler 16 Aralık 2019 tarihinde web sitemiz üzerinden duyurulacaktır.

Bütün satış kanallarımızdan bilet satış işlemleri 16 Aralık 2019 tarihine kadar kapalı tutulacaktır.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde