Gaziantep'in ardından bir korkunç kaza da Mardin'de: 19 ölü, 26 yaralı

Gaziantep'in ardından bir korkunç kaza da Mardin'de: 19 ölü, 26 yaralı

Mardin'in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR'ın 2 araca çarparak devrildiği kazanın ardından, yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı.

Gaziantep'in ardından bir korkunç kaza da Mardin'de: 19 ölü, 26 yaralı
16px
24px
20.08.2022 21:28
ABONE OLgoogle

Kazada ilk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirdi, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi de yaralandı. Gaziantep’te sabah meydana gelen trafik kazasında 15 kişi yaşamını yitirirken, yurt genelinde bugün toplam 35 kişi trafik terörüne can verdi.

Gaziantep’teki kazanın bir benzeri akşam saatlerinde Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Kaza saat 17.00 sıralarında Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir akaryakıt istasyonun yanında oldu.

?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" data-instgrm-version="14" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);">
 
 
 
 
?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank">
?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" background:#FFFFFF; line-height:0; padding:0 0; text-align:center; text-decoration:none; width:100%;" target="_blank">Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading" style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; font-style:normal; font-weight:normal; line-height:17px; text-decoration:none;" target="_blank">??PATRONLARDU?NYASI?? (@patronlar.dunyasi)'in paylaştığı bir gönderi

Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

TIR KALABALIĞIN ARASINA DALDI

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken saat 17.45 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı.

Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri ekibi sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde aralarında çocukların da olduğu 16 kişi yaşamını yitirdi. 29 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de otopsi için morga götürüldü.

Öte yandan kaza anı ve sonrası güvenlik kameraları ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde kaza yerinde bulunan görevlilerle birlikte vatandaşların, hızla gelen TIR’ı görünce kaçıştıkları görüldü.

BAKAN KOCA: 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin'in Derik ilçesi üç yol mevkisinde freni patlayan TIR'ın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada hayatın kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mardin Derik'te bir TIR'ın kalabalığın arasına girmesi ile meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum."

BAKAN BOZDAĞ: ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kazayla ilgili adli tahkikat başlatıldığını duyurdu. Twitter hesabından paylaşım yapan bakan Bozdağ, şunları belirtti:

* “Mardin Derik İlçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

* Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatılmıştır.”

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kazayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Soylu, şunları söyledi:

* “Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu.

* Mardin Derik'te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var.

* Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin.”

Alınan bilgiye göre, Bakan Soylu, kaza nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgeye hareket etti.

GAZİANTEP’TE DE BENZER KAZADA 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Gaziantep'te bir kazaya müdahale etmeye gelen ambulans, itfaiye ve İHA'nın canlı yayın aracına otobüs çarpmıştı.

Feci kazada aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiyeci, 2 gazetecinin bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde