Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tv100 yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tv100 yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tv100 yayınında gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesinde Kızılay'ın "çadır satması" meselesine değinen Kalın, "Çadır satma olayı yanlıştı. Kızılay hepimizin kurumu, bizden önce de vardı sonra da devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tv100 yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı
16px
24px
14.04.2023 23:20
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, tv100’de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Kalın burada F-16, İsveç’in NATO üyeliği, Kahramanmaraş depremleri, Kızılay’ın gündeme geldiği çadır olayı ve ekonomi gibi konularda açıklamalar yaptı.

Vatandaşın bir numaralı sorunu olan ekonomi ile ilgili konuşan Kalın, insanların elini kolaylaştıracak bir formül üzerinde çalışıldığını belirterekdedi.“Ekonomik anlamda dönüşümü yapacak vatandaşlarımızı rahatlatacak çalışmalar yapılıyor. 1 hafta – 10 gün içerisinde belli olacak”

Finlandiya’nın NATO’ya katılımına TBMM’den onay çıkmasıyla birlikte gözler İsveç’e de çevrildi. İbrahim Kalın, henüz Türkiye’den NATO’ya katılım için onay alamayan İsveç ile ilgili de bazı önemli açıklamalarda bulundu.

"İSVEÇ 'PKK AYDINLANMASI' YAŞADI"

İsveç’in PKK yapılanmasıyla ilgili bir “aydınlanma” yaşadığını söyleyen Kalın, “Mevkidaşım Oscar Bey ile sürekli konuşuyoruz. Kendileri ‘PKK’nın İsveç’e bu kadar nüfuz ettiğini bilmiyorduk’ dediler. Onların mantığı şu; İsveç’e saldırmayan bir örgüt terör örgütü değildir. Onlara dedim ki ‘Biz sizden hukuk dışı, teamüllere aykırı bir şey istemiyoruz, biz sadece ülkenizdeki terör mensuplarından kurtulun’ diyoruz. Bu istediğimiz şey çok zor bir şey değil. Onların yaptığı çok daha zor bir şey.” diye konuştu.

Kalın, konuşmasında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede AHBAP’a “çadır satması” nedeniyle tepkilerin hedefi haline gelen ve hala sıklıkla eleştirilen Kızılay hakkında da konuştu.

"KIZILAY BİZDEN ÖNCE DE VARDI, SONRA DA DEVAM EDECEK"

Çadır satma meselesinin yanlış olduğunu belirten Kalın, “Kızılay hepimizin kurumu, bizden önce de vardı, bizden sonra da devam edecek. Buna böyle bakmalıyız, kişilerin kurumlara zarar vermesine elbette izin verilmemeli. Şu anda kan acil bir ihtiyaç. Kan stokunun mutlaka tam olması lazım.” dedi. Kızılay çalışanlarının hala deprem bölgesinde olduğunu da aktaran Kalın, “Binlerce Kızılay gönüllüsü hala sahada, onların hakkını yemeyelim. Onlar için de zor bir dönem Kızılay’ın böyle anlatılması.” İfadelerini kullandı.

"F-16 SÜRECİ HIZLANDI"

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 20 Nisan tarihinde çıkarılacak olan Karadeniz doğalgazı ile ilgili de müjdeyi verdi. Kalın, “Karadeniz’de çok ciddi bir rezerv bulduk. Önümüzdeki hafta ilk yakma seremonisi töreni yapılacak. Mayıs ayında da bu gaz evimize girmeye başlayacak” dedi.

Son olarak ABD ile uzun süredir devam eden F-16 süreci ile ilgili de konuşan Kalın, durumun onay sürecine doğru gittiğini ifade etti. Kalın, Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay verilmesiyle birlikte sürecin daha da hızlandığını söyledi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde