Çağlar'dan Tansu Çiller için ağır sözler

Çağlar'dan Tansu Çiller için ağır sözler

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na konuşan eski bakan Cavit Çağlar, 28 Şubat’la ilgili önemli açıklamalar yaptı

Çağlar'dan Tansu Çiller için ağır sözler
16px
24px
09.11.2012 12:15
ABONE OLgoogle

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na konuşan eski bakan Cavit Çağlar, 28 Şubat’ın Tansu Çiller’e yönelik yapıldığını düşünmediğini söyledi. 

Erbakan’dan ‘Hocam’ diye söz eden Çağlar, “28 Şubat’ta Tansu Çiller’e özel bir hareket yok. Bizimle birlikte birçok arkadaş ayrıldı. Tansu Çiller’e darbe yapılması söz konusu değil. Çiller kadroyu bir arada tutamadı. Lider olamadı.” iddiasında bulundu.

Tunsu Çiller’in Demirel’i suçladığının hatırlatılması üzerine ise, “Süleyman Demirel balans ayarı yaptı. Rahmetli Erbakan, hükümeti istifa etmeden önce beni yanına çağırdı. Kendisiyle görüştüm. Beni Genelkurmay’a gönderdi ve fikirlerini almamı istedi. Ben de gittim ve Çevik Bir’le görüştüm. Bu görüşmeden sonra Erbakan’a gelip ‘Çiller’e sıcak bakmadıklarını’ söyledim. ‘Bunlar gemiyi azıya almışlar, haberin olsun hocam’ dedim. Ama buna rağmen Erbakan istifasını verdi.” dedi.

 Erbakan’ın kendisine, ‘Tansu Hanım’a iktidar verilse ne yaparsın?’ diye sorduğunu aktaran Çağlar, “Ben de ‘Güvenoyu vermem dedim. Vermememin tek nedeni Tansu Hanım’ın partiyi bir arada tutamamasıdır.” ifadesini kullandı.

Çağlar, Erbakan ile aralarının son derece iyi olduğunu vurgulayarak, kendisine 1999 yılında milletvekilliği teklif ettiğini de komisyona açıkladı. Komisyon üyelerinin bankayla ilgili sorularını da cevaplandıran Çağlar, “Her şey yasal düzende olmuştur.” dedi.

Bankasıyla ilgili tüm borçlarını ortaya servetini koyarak son kuruşuna kadar ödediğini belirten Çağlar, kendisine açılan tüm davalardan beraat ettiğini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde