Dolar
48,7714
0,07%
Euro
56,012
0,14%
Sterlin
65,4037
0,34%
Bitcoin
3.930.749
5,64%
BİST-100
13.284,42
-1,67%
Gram Altın
6.865,16
0,91%
Gümüş
66,29
1,61%
Faiz
40,11
-1,23%

Genç lideri yatırımın başına geçirdi

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, finansal yatırımları 'Genç lidere' emanet etti.

22.03.2008 07:04
Haberi paylaşın
Genç lideri yatırımın başına geçirdi
16px
32px

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İnan Kıraç, finansal yatırımlarını, Dünya Ekonomik Forumu'nun geçen hafta açıkladığı 'Küresel Genç Liderler' listesine giren Ümit Kumcuoğlu'na emanet etti.

'Kök Finansal Yatırımlar' adlı bir şirket kuran İnan Kıraç, Kıraça Otomotiv Grubu Başkan Yardımcısı olan Kumcuoğlu'nu da şirkete ortak yaptı. Kök Finansal Yatırımlar'ın en büyük hissedarı, yine İnan Kıraç'a ait olan 'Kök Ziraat Turizm' şirketi oldu. Kök Finansal Yatırımlar'ın yetkili ismi olduğu belirtilen Kumcuoğlu, “Kök Ziraat Turizm, grubun eski aile şirketi. Pek çok değişik alanda faaliyeti var. Onun daha spesifik kolu olarak Kök Finansal kuruldu” diyor.

Babası MHP milletvekili
Finansal piyasalar alanında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapabileceği belirtilen Kök Finansal Yatırımlar'ın sermayesi 10 milyon YTL olarak belirlendi. Kıraça Holding'den önce JP Morgan Chase Bank Türkiye Genel Müdür Yardımcısı olan Kumcuoğlu'nun babası Ertuğrul Kumcuoğlu ise MHP Aydın milletvekili.

'Küresel Genç Liderler' listesine, Kumcuoğlu'nun yanı sıra Fiba Kapital Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ve Ana Çocuk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel Göçer de girmişti.     

editörün seçtikleri
Ford Otosan için 1 Ocak 2027 alarmı elektrikli araçlarda geçici menşe kuralları sona eriyor
Ford Otosan için 1 Ocak 2027 alarmı elektrikli araçlarda geçici menşe kuralları sona eriyor#FORD Otosan