Dolar
39,9121
0,22%
Euro
46,7418
0,33%
Sterlin
54,7308
-0,10%
Bitcoin
4.264.620
0,00%
BİST-100
9.404,89
1,12%
Gram Altın
4.201,931
-1,38%
Gümüş
36
-1,80%
Faiz
47,31
0,00%

Ferrari'nin ilk elektriklisi gelecek yıl yollarda olacak

Ferrari'nin çıkartacağı ilk elektrikli model otomobil dünyasında büyük merak yaratırken İtalya’da test edilen prototipin görüntüleri heyecanı artırdı.

09.09.2024 12:27Güncelleme: 09.09.2024 12:32
Ferrari'nin ilk elektriklisi gelecek yıl yollarda olacak
16px
32px

İtalyan otomobil devi Ferrari ilk elektrikli modelini yollara indirmeye hazırlanıyor.

İtalya'da test edilen Ferrari’nin elektrikli prototipi, Levante SUV’sinin makyajlanmış bir versiyonu gibi görünse de bazı belirgin farklar taşıyor.

GENİŞ TEKERLER VE PLASTİK ÇAMURLUKLAR

Yeniçağ'da yer alan habere göre alçaltılmış coupe-crossover tarzıyla dikkat çeken araç, geniş tekerlekler ve plastik çamurluklarla dikkat çekiyor.

Kaplamaların geçici olduğu belirtilse de, aracın elektrikli olduğunu gösteren önemli ipuçları mevcut. Örneğin, dekoratif dörtlü egzoz çıkışları ve sarı yıldırım çıkartmaları elektrikli motoru işaret ediyor. Ayrıca kapalı ön ızgara, aracın soğutma girişine ihtiyaç duymadığını ortaya koyuyor.

GÖRÜNÜŞÜ MASERATI PUROSANGUE İLE BENZİYOR

Ferrari’nin elektrikli prototipi, test sırasında bir Maserati Purosangue SUV prototipiyle birlikte görüntülendi. Bu durum, Ferrari’nin elektrikli aracı için Purosangue platformundan yararlanabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Araçların boyut ve mühendislik açısından benzerlik taşıdığı gözlemlendi.

NE ZAMAN PİYASAYA SÜRÜLECEK? FİYATI NE OLACAK?

Ferrari, elektrikli aracının resmi tasarımını henüz açıklamadı. Bu nedenle aracın süper otomobil, grand tourer veya spor otomobil olarak mı piyasaya sürüleceği belirsizliğini koruyor.

Ancak, aracın çoklu motorlu bir kurulumla gelmesi bekleniyor. Kaynaklar, Ferrari’nin elektrikli aracının 2025 yılında piyasaya sürüleceğini ve yaklaşık 500 bin dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacağını belirtiyor.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk, Zanzibar izlenimlerini, iş dünyasına yönelik fırsatları yazdı
Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk, Zanzibar izlenimlerini, iş dünyasına yönelik fırsatları yazdı#Zanzibar
benzer haberler
İkinci el otomobil satışlarında 6 ay-6 bin kilometre düzenlemesi uzatıldı
İkinci el otomobil satışlarında 6 ay-6 bin kilometre düzenlemesi uzatıldı