Dolar
44,4951
0,07%
Euro
51,7472
0,60%
Sterlin
59,226
0,50%
Bitcoin
3.031.132
0,21%
BİST-100
12.790,98
1,30%
Gram Altın
6.687,855
0,24%
Gümüş
75,17
0,02%
Faiz
44,07
0,00%

Erdoğan ne demek istedi?

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı için 'Adaylarımız olabilir' dedi.

10.08.2007 15:39
Haberi paylaşın
Erdoğan ne demek istedi?
16px
32px
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçim takvimini Pazartesi günü toplanacak olan Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK toplantısında ele alacaklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı için birden fazla aday gösterebileceklerinin işaretini verdi.

Başbakan Erdoğan, TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin ''Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi belli oldu. Bizi ya da kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapacak mısınız?'' sorusuna karşılık, Erdoğan, Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısını hatırlattı. Aynı gün MYK'nın da yapılacağını söyleyen Erdoğan, "Oturacağız, takvimi beraberce değerlendireceğiz'' dedi.

Erdoğan, muhalefet partileri ile temas geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine ''Artık liderlerle ben mi yoksa aday olan arkadaşlarımız mı görüşür, o belirsiz'' ifadesini kullandı.

Gazetecilerin, "Arkadaşlarımız dediniz...'' şeklindeki sözlerine karşılık Erdoğan, ''Olabilir... Arkadaşlar olabilir, arkadaş olabilir'' yanıtını verdi.

Yeni kabinenin ne zaman Cumhurbaşkanı'na sunulacağı soruldu. Hükümet kurma sürecinin başladığını aktaran Erdoğan, "Bugün kabineyle ilgili süreç de başladı. Yani en kısa zamanda bitirip sunmayı düşünüyorum'' dedi. Erdoğan, kabinenin 11. Cumhurbaşkanı'na sunulup sunulmayacağı sorusuna karşılık, ''Böyle bir şeyim yok. Böyle bir önyargım yok'' yanıtını verdi.

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo