Dolar
39,6395
0,07%
Euro
46,0521
0,39%
Sterlin
53,8564
0,32%
Bitcoin
4.176.153
1,20%
BİST-100
9.141,31
-0,67%
Gram Altın
4.245,834
-1,05%
Gümüş
36,07
-0,10%
Faiz
45,68
0,00%

'Erdoğan, Ergenekon savcısı değil sanığı'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon davasına ilişkin iddianameyi, Biri Bizi Gözetliyor Evi'nin “tutanak belgesi” olarak değerlendirdi.

29.07.2008 16:02
Haberi paylaşın
'Erdoğan, Ergenekon savcısı değil sanığı'
16px
32px

İddianamenin hukuku değil siyasi bir belge olduğunu ifade eden Baykal, “Önümüzdeki belge hukuki, adli belge olmanın ötesinde siyasal bir belgedir. Polemik yönü ağır basan siyasal belgedir. Ciddi, hukuki, adli bir alıştığımız bir iddianame tanımlarına uyan bir belge değil” dedi.

İddianamenin açıklanmasıyla Başbakan Erdoğan'ın, “sanık” durumuna düştüğünü öne süren Baykal, Başbakan Erdoğan'ın, “Ben bu davanın savcısıyım” şeklindeki sözlerini hatırlattı. Baykal, “Ama şimdi görülüyor ki Başbakan bu davanın sanıklarındandır. Çünkü iddianamede deniliyor ki, 'Başbakan 60 milyon dolar Mehmet Ağar'a rüşvet vermiştir' Rüşvet almak suç da vermek değil mi? Rüşvet vermek hem suç hem günah. İddianame bunu söylüyor. Başbakan bu konuda bir açıklama yapsın diye bekledim ama ses seda yok. Çıksın desin ki vermedim. O zaman iddianame bir darbe yesin. Çünkü iddianame bunu söylüyor” diye konuştu. 

benzer haberler
İsrail ile İran arasında başlayan ve ABD'nin de katıldığı Ortadoğu'daki savaş THY'yi vurdu
İsrail ile İran arasında başlayan ve ABD'nin de katıldığı Ortadoğu'daki savaş THY'yi vurdu