Enflasyon sürpriz yaptı!
TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI. İŞTE ENFLASYON RAKAMLARI...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yılın Temmuz ayında tüketici fiyatları (TÜFE) yüzde 0,85, üretici fiyatları (ÜFE) ise yüzde 0,86 arttı. TÜİK'in 2003 baz yıllı verilerine göre, Temmuz ayı itibarıyla yıllık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 11,69, ÜFE'de yüzde 14,34 oldu. Bu arada yılın 7 ayında fiyat artışları, tüketici fiyatlarında yüzde 5,76, üretici fiyatlarında ise yüzde 12,64 olarak hesaplandı. Temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8,64, üretici fiyatlarında yüzde 5,82 oldu.
aylık enflasyon:
ÜFE: Yüzde 0,86 Tüfe: Yüzde 0,85
Yıllık enflasyon:
Üfe: Yüzde 14,34 Tüfe: 11,69
Bu arada yılın 7 ayında fiyat artışları, tüketici fiyatlarında yüzde 5,76, üretici fiyatlarında ise yüzde 12,64 olarak hesaplandı. Temmuz ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8,64, üretici fiyatlarında yüzde 5,82 oldu.
Gıda ve alkolsüz içeceklerde değişim 1.41
Giyim ve ayakkabıda yüzde 3 gerileme var.
Ev eşyalarında yüzde 2 bir gerileme var.
Eğlence ve kültürde 1.24 artış var.
Tarımda 1.2'lik bir daralma var
Ham ve petrolde 8.16'lık artış.
İmalat sanayinde 1.56 artış
Kağıt ve ürünleri imalatında 6.5'lik artış.
Temmuz ayında giyimde düşüş sürpriz olarak karşılanmazken, gıdadaki artış şaşırttı.
Gıda fiyatlarının tarımda yüzde 2'lik bir daralma olmasına rağmen artması dikkat çekti.
Uzmanlar son rakamların enflasyonun ekonomideki baskısını devam ettirdiğini, ancak uzun vadedeki hedefleri saptıracak bir değişimin olmadığına dikkat çekiyor.
Birleşmiş Milletler (BM), topun, tüfeğin yerini alan siber saldırılara karşı koymak için Siber Suçlarla Mücadele Merkezi kurdu. Siber saldırı merkezinin ilk başkanı olarak da, Polis Akademisi mezunu Mustafa Ünal Erten seçildi. BM’nin siber güvenliği artık ona emanet.
#Mustafa Ünal ErtenTürkiye’nin ilk ve en büyük akrilik küvet üreticilerinden Sanica 1982’den bu yana sürdürdüğü üretiminin bir kısmını Mısır’a kaydırıyor. Mısırlı plastik ve akrilik üreticisi Rubex ile yapılan anlaşma kapsamında, Mısır’daki fabrikanın üretim hatlarından birinde Sanica markalı ürünler üretilecek.















