Doğan Holding'e ait Öncü Girişim, ortak olduğu sağlık şirketini satmaya karar verirken Albaraka'ya ait Medila ise hisseleri devralma yoluna girdi
Geçtiğimiz ay robot köpek Proteo’ya ortak olan Doğan Holding’a ait Öncü Girişim, bu kez ortak olduğu sağlık şirketini satma kararı aldı. Sağlıklı yaşam, hasta bakımı gibi alanlarda yatırımları bulunan Albaraka’ya ait Medila, Doğan’ın hisselerini devralıyor.

Kerim ÜLKER
İş insanı Aydın Doğan’ın kurduğu Doğan Holding, medyadan çekildiğinden bu yana değişik iş kollarına yatırım yapıyor. Bankacılığa tekrar dönen Doğan, özellikle kurduğu girişim sermayesi şirketiyle büyümekte olan sektörlere, dijital alanlara, teknoloji firmalarına yatırım yapmayı tercih ediyor. Bunu da sahibi olduğu Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile yapıyor. Doğan Holding’in iştiraki olan Öncü Girişim, geçtiğimiz haftalarda robot köpek üzerine çalışma yapan Hyperver’e yatırım yapmıştı.
ROBOT KÖPEK PROTEO’YA ORTAK OLMUŞTU
Patronlar Dünyası’nın duyurduğu haberde Doğan’ın ortak olduğu 2023 yılının ocak ayında İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu bir grup genç tarafından kurulan ve İTÜ ARI Teknokent'te çalışmalarını sürdüren Hyperever, robot köpek Proteo üzerine çalışma yapıyor. Doğan bu kez yatırım değil, satış sürecine girmiş durumda.
Öncü Girişim’in Kürşad Deniz ile ortak olduğu 360 Sağlık ve Turizm şirketi satıldı. Kontrol hisseleri ise Türkiye’de uzun zamandır katılım bankacılığı yapan Albaraka Grubu alıyor. Körfez merkezli Albaraka’nın Türkiye’de girişim yatırımlarına odaklanan Albaraka Portföy’e ait Medila Sağlık Grubu, bu satın almayı gerçekleştiriyor. Bu satışla birlikte sağlık yatırımından çıkan Doğan’a ait Öncü Girişim’in portföyünde Sesa Ambalaj, Mediterra Capital, yönetim platformu Insider, Hepiyi Sigorta, çizgi film stüdyosu Düşyeri bulunuyor.
ALBARAKA’NIN SAĞLIK GRUBU ALDI
Sağlıklı yaş alma, sağlıklı yaşam ve yaşlı bakımı alanlarında faaliyet gösteren entegre sağlık hizmetleri topluluğu olan Medila, 7 şirketten oluşuyor. Grubun en önemli yatırımlarından biri 2023’te Balıkesir’de açılan Medila Evde Sağlık ve Bakım Merkezi. Geçen yıl 35 milyon TL’ye yakın ciro yapan grubun en dikkat çeken yatırımlarından biri de Kaz Dağları’nın eteklerine kurulmuş olan turizm tesisi Medila Thermal Health Club.
patronlardunyasi.com