DİSK'ten belediyelerde grev kararı
DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, 11 Temmuz Salı günü iş bırakma kararı aldıklarını duyurdu. Çalışkan, “Yüz binlerce belediye işçisine çağrı yapıyoruz! 11 Temmuz Salı günü örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde iş bırakıyoruz" dedi.

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası, grev kararı aldı. DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve DİSK Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Twitter'dan “Yüz binlerce belediye işçisine çağrı yapıyoruz! 11 Temmuz Salı günü örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde iş bırakıyoruz. Talebimiz eşitlik ve insanca yaşayacak bir ücrettir. Bu talep sadece üyelerimizin değil yüz binlerce belediye işçisinin talebidir” ifadelerinin yer aldığı paylaşım yaptı.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA YARIN İŞ BIRAKACAK
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Genel Sağlık-İş Sendikası da zammı protesto etmek için yarın ülke genelinde iş bırakma eylemi yapma kararı aldı. Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak sağlık hizmeti verilecek şekilde, 7 Temmuz'da ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemleri yapacaklarını duyurdu.
patronlardunyasi.com