Dolar
39,9121
0,22%
Euro
46,7418
0,33%
Sterlin
54,7308
-0,10%
Bitcoin
4.276.283
-0,32%
BİST-100
9.404,89
1,12%
Gram Altın
4.201,931
-1,38%
Gümüş
36
-1,80%
Faiz
47,31
0,00%

Devlet kapısı iş bulma kapısı değil

Unakıtan, 3 milyar YTL'nin kamu personeline verilmesinin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin soruya...

26.12.2008 13:42
Haberi paylaşın
Devlet kapısı iş bulma kapısı değil
16px
32px

2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının 21. maddesi kabul edildi. Bu maddeyle kamu personeline Ocak 2009'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 4, Temmuz 2009'da ise yüzde 4.5 zam yapılması öngörülüyor.

Maliye Bakanı Unakıtan, madde üzerinde soruları cevaplandırdı. AK Parti hükümetlerinin hesabına ve bütçeye çok dikkat ettiğini vurgulayan Unakıtan, "Hesabına kitabına dikkat etmeyenler duvara tosluyor. Bunu önceden gördük. Gidip batağa batıyorlardı" dedi.

Kamu maliyesinin hesabını iyi yaptıklarını belirten Unakıtan, şunları söyledi:

"Bütçenin disiplinini sağladık. Bütçe açıklarını azalttık. Bütçe açığı konusunda, birçok Avrupa ülkesinin önüne geçtik. Hükümetin en önemli politikaları mali konular oldu. Bunun sonunda enflasyon düştü. Dünyada fırtına kopuyor, OECD ülkelerinde işsiz sayısı 10 milyonu aştı. Halen farkında değilsiniz.

Ayağınızı yorganınıza göre uzatırsanız, kolay kolay sıkıntı görmezsiniz. Faizler, döviz kuru düşüyor. Biz bu hesaplamaları iyi yaptığımız için bugünlere geldik. Ekonomiyi uçurumun kenarından alıp, buraya getirdik. Milletin hayrına işler yapıyoruz."

"Devleti adam gibi yöneteceksiniz"

Unakıtan, bütçede dün yapılan değişiklikle giderlerden azaltılan yaklaşık 3 milyar YTL'nin kamu personeline verilmesinin düşünülüp düşünülmediğine ilişkin soruyu da cevaplandırdı.

Unakıtan, "Devlet kapısı iş bulma kapısı değil. Onlar eskide kaldı. Seçim kazanma kapısı haline getirilmişti. Binlerce adam alındı, milletin sırtına yük getirildi. Lüzumlu lüzumsuz adam doldurursanız, bunların maaşlarını vergiden karşılarsınız. Vergilerin toplandığı adamlara yazık değil mi? İşe yaramayan ürünleri aldık, yakılan tütünleri aldık devlete yük getirdik. Devlete ne kadar adam lazım... Şimdi e-devlet projesi uygulanmaya başlandı. 10 adamın yapacağı iş, internet üzerinden yapılıyor, neden fazladan adam alalım. En kolay, en popülist iş; devlete neden adam almıyorsunuz? Devleti adam gibi yöneteceksiniz, işi bileceksiniz" diye konuştu.

2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının 21. maddesi kabul edildi. Bu maddeyle kamu personeline Ocak 2009'dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 4, Temmuz 2009'da ise yüzde 4.5 zam yapılması öngörülüyor.

benzer haberler
Anadolu Grubu bünyesindeki Adel Kalemcilik'te gelir  yüzde 17 düşünce, istihdam da yüzde 17 azaltıldı
Anadolu Grubu bünyesindeki Adel Kalemcilik'te gelir  yüzde 17 düşünce, istihdam da yüzde 17 azaltıldı