Demirel, Çiller ve Ağar Susurluk Davası'nda dinlenecek
Eski milletvekili Sedat Edip Bucak'ın ''Susurluk Davası'' kapsamında yargılandığı davada, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Tansu Çillerinde aralarında bulunduğu 9 kişi dinlenecek.

Eski milletvekili Sedat Edip Bucak'ın 'Susurluk Davası' kapsamında yargılandığı davada, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Tansu Çiller ve Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.
Susurluk Davası'nda İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında verdiği beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan eski milletvekili Sedat Edip Bucak'ın duruşmasına bugün devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada mahkeme heyeti eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Başbakan Tansu Çiller, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş, Jandarma Asayiş Bölge eski Komutanı Korgeneral Hasan Kundakçı, Diyarbakır İl Jandarma eski Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu, Şanlıurfa İl Jandarma eski Komutanı Albay Seral Saral ve Fatih Bucak'ın, savunma tanığı olarak dinlenmesine karar verdi.
Heyet Eşref Hatipoğlu ve Tansu Çiller'i İstanbul'daki duruşmayı dinlemek üzere çağırırken, Demirel, Ağar, Kundakçı ve Güreş'in Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla dinlenmesine karar verdi. Ayrıca duruşmada, emekli asker Seral Saral'ın açık adresinin tespiti için Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazılmasına ve duruşmaya çağrılmasına karar verildi. Sedat Bucak'ın amcasının oğlu Fatih Bucak'ın da talimatla dinlenmesine karara bağlandı.
Bugünkü duruşmaya Bucak'ın avukatları ile yakınları katıldı. Bucak'ın hazır bulunmadığı dava, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
İstanbul/Cihan