Dolar
38,5135
0,03%
Euro
43,8728
0,33%
Sterlin
51,3071
-0,46%
Bitcoin
3.641.440
0,00%
BİST-100
9.078,43
-1,59%
Gram Altın
4.071,2
0,02%
Gümüş
32,64
-0,94%
Faiz
48,49
0,00%

Dayak atan polise 6 yıl hapis

İzmir'de gözaltına alınan kadının karakolda dövüldüğü görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından haklarında dava açılan polisler için istenen hapis cezası 5 yıl 9 aya çıktı.

26.01.2012 16:26
Haberi paylaşın
Dayak atan polise 6 yıl hapis
16px
32px

İzmir'de gözaltına alınan kadının karakolda dövüldüğü görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından haklarında dava açılan polisler için istenen hapis cezası 5 yıl 9 aya çıktı. 

İzmir'in Karabağlar ilçesinde eğlenmeye gittiği müzikholde gözaltına alınan 37 yaşındaki Fevziye Cengiz'in karakolda dövülmesinin görüntüleri ortaya çıkmıştı. Olayın ardından Cengiz hakkında polislere hakaret ettiği, koluna eliyle vurduğu, tırmaladığı ve ittiği gerekçesiyle 6,5 yıla kadar hapis, olaya karışan polis memurları hakkında ise basit yaralama suçundan 1,5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı. Cengiz'in avukatının itirazı üzerine ceza talebi, 5 yıl 9 aya çıkarıldı. Mahkeme, işkence suçundan dava açılması talebini ise reddetti. 

Başsavcılık, karakolun kamera kayıtlarında görüntülerde dayağı seyreden ve dışarıdan görünmemesi için perde çeken polis memuru hakkında ise 'suça yardım'dan dava açtı. Ayrıca görüntülerle ilgili bilirkişi raporunda, dayağı gizleyerek "arbede" yönünde rapor yazan Bilgi İşlem Şubesi polisleri hakkında da soruşturma açıldı. Dayağı seyreden karakol grup amiri hakkında ise 3 aydan 9 aya kadar hapis cezası talep edildi. 

Savcılığın konuya ilişkin bilirkişi raporunda, "Karakolun kamera kayıtlarından elde edilerek gönderilen CD'lerin, başsavcılığımızdaki soruşturmaları etkileyecek ve farklı sonuçlar çıkaracak şekilde sonuçlandırılmasına neden olacak şekilde çözümleme ve fotoğraflama yapmak suretiyle suç işledikleri sonucuna ulaşıldı" denilmişti. 

Polis raporunda ise dayaktan hiç bahsedilmemiş ve polis memurlarının hararetli konuşan ve sakinleşmeyen kadını etkisiz hale getirmek için fiziki müdahalede bulunduğu ileri sürülmüştü.

editörün seçtikleri
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı#Serdar Bilgili