Dolar
39,7326
0,14%
Euro
45,7954
0,19%
Sterlin
53,4126
0,00%
Bitcoin
4.041.143
2,01%
BİST-100
9.203,37
1,11%
Gram Altın
4.287,044
-0,22%
Gümüş
36,02
0,00%
Faiz
45,55
0,00%

CHP MYK üyesi: Gürsel Tekin, medya maymunu

CHP Parti Meclisi yarın toplanarak İstanbul İl Başkanlığına seçilen Berhan Şimşek'ten boşalan MYK üyeliği için seçim yapacak.

03.08.2010 21:15
Haberi paylaşın
CHP MYK üyesi: Gürsel Tekin, medya maymunu
16px
32px

Yarın yapılacak seçimde 80 kişilik PM'de salt çoğunluk yani 41 oyu alan seçilecek. Adaylar gerekli çoğunluk olan 41 oyu bulana kadar seçim yapılacak. CHP MYK üyesi Mahmut Duyan, PM toplantısında gerçekleştirilecek MYK üyeliği seçimi öncesinde konuştu.

Gürsel Tekin'in daha önce kendisi için korucubaşı, korucubaşının oğlu gibi ifadelerde bulunduğunu hatırlatan Mahmut Duyan, şöyle dedi:
"Bana korucubaşının oğlu dedi; benim babam fabrikatör. Ben korucuları destekliyorum, milletvekili olduğum dönemde önerge verdim. Ben muhtarlar için de önerge verdim. Bu ben korucuyum demek değil. Onun için haksızlık etti. İstanbul'da böyle adamlara, ben, 'medya maymunu' derim."

"SEÇİMİ KAYBEDER"

Gürsel Tekin'e partide çok büyük tepki olduğunu ve seçimi kaybedeceğini iddia eden Duyan, şöyle dedi:
"Genel Başkan illa diretirse ona bir şey demem. PM'nin kararıdır, ama ben oy vermem. Parti içinde çok tepki var. Seçilmesi için 41 oy alması gerekiyor. Birinci turda seçilemez. Gürsel Bey erdemli bir harekette bulunup çekilmelidir. Diretmemesi lazım. Ben oy vermeyeceğim, bana uygun, sevecen bir partiliye oy vereceğim. Kendine çok güveniyor. Gitsin Kars'tan aday olsun. Genel Başkan diretemez. PM 80 kişiden oluşuyor."

"SORUN OLUŞTURMAZ"

Genel Başkan tarafından gösterilecek bir adayın seçilememesinin partide bir sorun yaratmayacağını ifade eden Duyan, geçmişte de buna benzer olayların yaşandığına işaret etti. Duyan, 2001'de Deniz Baykal tarafından MYK üyeliğine aday gösterilen Bülent Tanla'nın ilk turlarda seçilemediğine dikkat çekerek, "Baykal da diretmişti. Ama ben Bülen Tanla'ya oy vermemiştim" dedi.