Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 15 bin kiralık konut sistemini açıkladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında İstanbul’da ilk kez uygulanacak 15 bin kiralık sosyal konut projesine ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni modelin kiralık konut ihtiyacına çözüm getireceğini ve sistemin nasıl işleyeceğine dair videolu bilgilendirme yayınladı.

Paylaşılan videoda, projede yer alacak konutların mülkiyetinin devlette olacağı ve bu evlerin sadece İstanbul’da inşa edileceği vurgulandı.
Konutlar, belirlenen kriterleri sağlayan vatandaşlara kura yöntemiyle kiralanacak. Böylece hem dar gelirli vatandaşların uygun fiyata ev sahipliği yapması hem de büyükşehirdeki kira baskısının hafifletilmesi amaçlanıyor.
DÜŞÜK KİRA
Projeyle birlikte İstanbul’da hızla artan kira fiyatlarının dengelenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda sosyal konutların kira bedellerinin bulundukları bölgedeki rayiç kira değerlerinin altında belirlenmesi planlanıyor. Böylece dar gelirli vatandaşlar hem güvenli hem de ekonomik bir yaşam alanına kavuşabilecek.
KONUTLAR ÜÇ YILLIĞINA KİRALANACAK
Açıklamada, kiralık sosyal konutların 3 yıllık süreyle kiralanacağı bilgisi paylaşıldı. Süreç boyunca konutların bakım, yönetim ve denetiminin TOKİ tarafından yapılacağı belirtildi. Projenin, kiralık konut piyasasında uzun zamandır beklenen sosyal dengeyi sağlaması hedefleniyor.
patronlardunyasi.com















