Beş büyük grup tost için buluştu
'Kendi tostunu kendin yarat' konseptiyle yaratılan ve bugüne kadar 22 şubeye ulaşan şirket, krizi fırsat bilerek büyüme atağına geçti

Hamamcıoğlu Grubu'nun veliahtı Selim Hamamcıoğlu'nun, STFA, Profilo'nun ortağı, Sayılgan ve Mori Grup'u ikna ederek yarattığı sayıları 35'e ulaşan Atom'lara Çin'den bile teklif geldi. Selim Hamamcıoğlu, ortaklarıyla Atom'u büyütüp değerini bulunca satacaklarını söyledi.
Altı yıl önce 129 yıllık geçmişe sahip Hamamcıoğlu Grubu'nun veliahtı Selim Hamamcıoğlu'nın geliştirdiği ve STFA, Profilo Holding'in ortağı Jules Rakos, Sayılgan Holding, Mori Grup gibi yatırımcılarla yarattığı Atom Tost, krizde gözde iş alanı haline geldi.
'Kendi tostunu kendin yarat' konseptiyle yaratılan ve bugüne kadar 22 şubeye ulaşan Atom, krizi fırsat bilerek büyüme atağına geçti. 'Krizde herkes reklam harcamasından kısar, bunu yapmayan krizden kârlı çıkar' prensibinden hareket eden Selim Hamamcıoğlu'nun 'büfenin kurumsal'ı olarak nitelendirdiği Atom zinciri, günde 20'ye yakın yatırımcı talebi alırken bu yıl için ilk aşamada 35 şubeye, 3 yıl içinde de 100 şubeye ulaşılması hedefleniyor.
İlk hedef Almanya
Şimdiden Yunanistan başta olmak üzere hem yerli yatırımcıların hem de yabancı fonların ortaklık için teklif götürdüğü Atom Tost'un satışı için belli bir hacme ulaşması gerektiğini ve kafasında 2012 yılının olduğunu söyleyen Atom Tost'un yaratıcısı Selim Hamamcıoğlu, ”Şu ana kadar markaya birkaç milyon dolarlık yatırım yaptık ve geçen yıl 8 milyon TL'lik ciroya ulaştık. Şirket para kazanıyor ve kazanılan da yatırıma yönlendiriliyor. Markayı satmak için belli bir büyüklüğe ulaştıracağız“ dedi.
Atom Tost, 'tostunu kendin yarat'konseptinin yanı sıra ortaklık yapısıyla da ilgi çeken bir işletme. Selim Hamamcıoğlu'nun yarattığı markanın ardında STFA Holding (Sofra-Compass), Profilo Holding'in ortağı Jules Rakos, Sayılgan Holding'ten Selim Sayılgan, Hamamcıoğlu Grubu ve Mori Grup bulunuyor. Atom Tost'un kazanan bir işletme olduğunu ama yaptıkları iş planında ortakların kazanılanı yatırıma yönlendirme prensibini kabul ettiklerini açıklayan Selim Hamamcıoğlu, ”Şu anda büyümeye konsantre olduk. Yakında yurtdışına da zinciri taşıyacağız. Almanya, İsviçre, Suudi Arabistan, İran, ABD ve Çin'den talep geldi ancak ilk aşamada Almanya'ya gireceğiz“ diye konuştu.
Daha önce Miller'i Türkiye'ye getirerek Efes'e devreden, bir internet sitesi yaratarak onu da satan ve eğlence dünyasına yönelik projeler de yapan Hamamcıoğlu, iş planını 'değerini bulunca herşeyi satmak üzerine' kurmuş. Selim Hamamcıoğlu bunun sebebini de şöyle açıklıyor: “129 yıllık geçmişe sahip Türkiye'nin en eski aile şirketlerinden birine sahibiz, yani çocuğuma bırabileceğim bir iş var. Bu yüzden değerini bulduktan sonra benim için her iş satılıktır ve planlarım herşeyi satmak üzerine kuruludur.”
Brezilya'ya ilk kez bor sattı
EŞİ Brezilyalı olan ve son dönemde bu ülkeyle yatırım ilişkilerini de güçlendiren Selim Hamamcıoğlu, Brezilya'ya ilk kez Türkiye'den bor ve Ekinciler Grubu'yla inşaat demiri satmaya başladıklarını açıkladı. Brezilya'da ciddi bir çelik karteli bulunduğuna ve bu pazara girmenin zor olduğuna dikkat çeken Hamamcıoğlu, “Biz pazara girmeyi başardık. 4-5 aydır çalışmalar sürüyor” diye konuştu.
Kıbrıs'tan giden İngilizler'in villalarını krizden korkan Ruslar alıyor
Küresel krizin en çok vurduğu ülkeler arasında olan Rusya, KKTC'deki inşaat sektörü için ise kurtarıcı oldu. KKTC'de kriz nedeniyle villa ve daire almaktan kaçınan ya da mülklerini satan İngilizler'in boşluğunu Rus emekliler doldurmaya başladı. KKTC'de ağırlıklı olarak İngilizler'e 125'e yakın villa ve 20-28 apartman dairesi yapıp sattıklarını söyleyen Selim Hamamcıoğlu, “Krizde bankadaki paralarına el konulacağını ya da değerini yitireceğini düşünen Ruslar, mevduatlarını KKTC'de gayrimenkule yönlendirdi. İngilizler'in boşluğunu Ruslar doldurmuş durumda. Buradaki inşaat projelerimiz de iyi gidiyor” dedi.
Hale Tüzün/Vatan