Dolar
38,8291
0,15%
Euro
43,7664
0,43%
Sterlin
51,9666
0,02%
Bitcoin
4.066.013
-0,90%
BİST-100
9.540,85
-1,32%
Gram Altın
4.089,599
1,56%
Gümüş
32,76
1,22%
Faiz
48,01
-1,13%

Barack Obama’nın eski ticaret bakanı ve NRDC kurucusu John Bryson hayatını kaybetti

ABD'nin eski Ticaret Bakanı ve çevre hareketinin öncülerinden John Bryson, 13 Mayıs'ta California’daki evinde hayatını kaybetti. 81 yaşındaki Bryson’ın ölüm nedeni açıklanmadı.

20.05.2025 09:52Güncelleme: 20.05.2025 09:55
Haberi paylaşın
Barack Obama’nın eski ticaret bakanı ve NRDC kurucusu John Bryson hayatını kaybetti
16px
32px

1970 yılında Yale Hukuk Fakültesi’nden sınıf arkadaşlarıyla birlikte Amerika’nın önde gelen çevre örgütlerinden biri haline gelen Doğal Kaynakları Savunma Konseyi’ni (NRDC) kuran Bryson, kariyeri boyunca kamu hizmetinden özel sektöre kadar birçok önemli görevde bulundu.

California Eyalet Su Kaynakları Kontrol Kurulu ve California Kamu Hizmetleri Komisyonu başkanlıklarının ardından Edison International’da başkanlık ve CEO’luk görevlerini üstlendi.

TRAFİK KAZASINDNA SONRA İSTİFA ETMİŞTİ

Bryson, Ekim 2011'de Başkan Barack Obama tarafından Ticaret Bakanı olarak atanmış, ancak Haziran 2012’de nöbet geçirdiği sırada karıştığı iki trafik kazasının ardından görevinden istifa etmişti. O dönemde, hakkında cezai soruşturma açılmamış, kazaların sağlık durumu nedeniyle meydana geldiği belirtilmişti.

NRDC Başkanı ve CEO’su Manish Bapna, Bryson’ın çevre mücadelesine yaptığı katkılara dikkat çekerek, “NRDC, John'un geride bıraktığı muazzam mirasın bir parçasıdır. Onun vizyonunu sürdürmeye ve doğayı koruma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

NRDC'nin diğer kurucu ortakları Gus Speth, John Adams, Richard Ayres ve Edward Strohbehn de yaptıkları ortak açıklamada Bryson’ı “doğal bir lider, yenilikçi ve kendini adamış bir çevreci” olarak tanımladı.

2011’deki bakanlık adaylığı sırasında bazı Cumhuriyetçi senatörler çevreci geçmişi nedeniyle Bryson’a karşı çıkarken, dönemin Kaliforniya Senatörü Barbara Boxer, “Hepimizi bir araya getirebilecek biri varsa, işte o kişi John Bryson’dır” demişti.

Başkan Obama ise Bryson’ın istifasının ardından yaptığı açıklamada, “John Bryson, ülkemizin işletmeleri ve çalışanları için yorulmadan mücadele etti. İhracatımızı destekledi ve Amerikan ürünlerini hem yurt içinde hem yurt dışında tanıtmak için çalıştı” sözleriyle onu onurlandırmıştı.

patronlardunyasi.com

 

editörün seçtikleri
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci bir yılın muhasebesini yaptı, turizm ilçesinin nasıl kurtulacağını anlattı
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci bir yılın muhasebesini yaptı, turizm ilçesinin nasıl kurtulacağını anlattı#Bodrum