Bakandan ilk görüşte aşk
Mehmet Şimşek, nişanlısı Esra'yı görür görmez Başkan'a sormuş: "Mimar Hanım bekar mı?"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, kısa bir süre önce nişanlandığı mimar Esra Kara ile tanışmasına aracılık eden Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, nişanın perde arkasını HaberTürk''e anlattı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (45) yeni yılla birlikte dünyaevine girmeye hazırlanırken, nişanlısı Esra Kara'yla (32) tanışmasının ilginç ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. Bakan Şimşek'in Kara ile tanışmasında başrolü olan Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, HaberTürk'e şu açıklamalarda bulundu:
PEYZAJ MİMARI
"Esra Kara, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı mezunu. Ankara merkezli bir şirkette çalışıyor. Bu şirket Gaziantep Belediyesi'ne pek çok proje gerçekleştirdi. Kendisini ailece tanıyoruz.
SUNUM YAPTI
Esra Hanım, bir park yapımıyla ilgili sunumu Bakan Bey'in de bulunduğu toplantıda gerçekleştirdi. Toplantı çıkışı Bakan Şimşek'in dikkatini çekmiş; tanışmak istedi, ben de onları tanıştırdım.
EVLİ Mİ BEKÂR MI
Ankara'ya gittiğimde Bakan Bey, Esra Hanım'la ilgili sorular sordu: Nasıldır, kimdir?.. Evli mi, bekâr mı?.. Hayatında biri var mı? Ben de Esra' yı ailecek tanıdığımızı, uzun zamandır birlikte çalıştığımızı, iyi biri olduğunu söyledim. 'Evli değil biliyorum ama hayatında biri olup olmadığını öğrenirim' dedim.
BABASI BANKACI
Babası emekli banka yöneticisi, annesi ev hanımı. Esra Hanım'ın 6 ay kadar önce AK Parti Kadın Kolları'na üye olmak için başvuruda bulunduğunu öğrendim. Bu bilgileri Bakan Bey'e aktardım. Hoşu¬na gitti. Çünkü her zaman 'Evleneceğim kişinin ailesinin devletle işi olmaması lazım' derdi.
BANA İNANMADI
Daha sonra gelin hanımı aradım. 'Mehmet Bey senden hoşlanmış, beğenmiş' dedim, önce inanmadı; bana 'Şaka yapmayın' dedi. Ben de 'Hayır şaka değil, Bakan Bey seninle görüşmek istiyor' dedim. 1.5 ay sonra Mehmet Bey aradı, 'O işte ciddileştik, aile arasında nişan yapacağız, gelir misin?' diye