Dolar
39,8834
0,05%
Euro
47,0025
0,22%
Sterlin
54,5456
0,17%
Bitcoin
4.334.073
0,00%
BİST-100
10.228,39
0,39%
Gram Altın
4.268,13
0,12%
Gümüş
36,71
-0,37%
Faiz
44,84
0,00%

Bakan Fidan'dan İsrail'in siber saldırısına ilk yorum

İsrail'in siber saldırıları ile ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Bu istihbarat örgütlerinin sık kullandığı bir yöntem. Son iki gündür Lübnan'da olan patlamalar 'fırsat operasyonu' olarak değerlendirilen operasyonlar. Bir fark var bu büyük çaplı bir operasyon." dedi.

19.09.2024 11:38Güncelleme: 19.09.2024 12:24
Bakan Fidan'dan İsrail'in siber saldırısına ilk yorum
16px
32px

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in siber saldırıları ile ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a Gazze'de ateşkes için yapılan görüşmelerdeki son durum, Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla düzenlenen saldırılar, Suriye rejimiyle normalleşme gündemindeki gelişmeler, BRICS üyeliği tartışmaları, AB ve ABD ile ilişkiler, Orta Asya ülkeleriyle işbirliği süreçleri, Balkanlar'da gerilimin azaltılmasında Türkiye'nin rolü ve Türkiye'nin arabuluculuğunda Somali ile Etiyopya arasında yürütülen "Ankara Süreci" gibi dış politikadaki önemli gündem maddelerine ilişkin sorular soruldu.

"LÜBNAN BAŞBAKANI'NA HER TÜRLÜ TIBBİ DESTEĞE HAZIR OLDUĞUMUZU SÖYLEDİM"

Bölgedeki tırmanmanın endişe verici olduğunu söyleyen Bakan Fidan İsrail'in Lübnan'daki son saldırıları hakkında, 'Bu istihbarat örgütlerinin sık kullandığı bir yöntem. Son iki gündür Lübnan'da olan patlamalar 'fırsat operasyonu' olarak değerlendirilen operasyonlar. Bir fark var bu büyük çaplı bir operasyon. İlk gün Lübnan Başbakanı'nı aradım, her türlü tıbbi desteğe hazır olduğumuzu söyledim. İsrail'in saldırıları adım adım Lübnan’a doğru tırmandırmaya başladığını görüyoruz.' açıklamalarında bulundu.

"SİBER GÜVENLİK TEŞKİLATININ KURULMASI HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE"

Canlı yayında Fidan "Türkiye siber güvenlik konusunda aslında büyük bir farkındalık var. Müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulmasıyla ilgili konu hükümetimizin de gündemine getirildi" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Netanyahu'nun tutumuna dikkat çekti ve "Batı desteğiyle bölgede yürüttüğü Filistin topraklarının tamamını çalma projesi devam ediyor" dedi.

İKİ ÜLKEDE SAVAŞ RİSKİ VAR

Ürdün ve Mısır'da savaş riskinin olduğunu söyleyerek, Netanyahu'nun savaşı bölgeye yaymakta kararlı olduğunu belirtti. Fidan, 'İsrail'in Batı destekli bu çılgınlığı durdurulmalı' dedi.

 

patronlardunyasi.com

benzer haberler
İstanbul Silivri'de orman yangını çıktı, bazı yerleşim alanları tahliye edildi
İstanbul Silivri'de orman yangını çıktı, bazı yerleşim alanları tahliye edildi