Dolar
39,1934
-0,05%
Euro
44,8461
0,80%
Sterlin
53,145
0,44%
Bitcoin
4.100.355
-0,68%
BİST-100
8.998,39
-0,23%
Gram Altın
4.217,754
1,71%
Gümüş
33,29
0,92%
Faiz
47,68
0,00%

Avrupa'nın en büyük takımı, Şampiyonlar Ligi finalinde Inter'i farklı yenen Paris Saint-Germain oldu

Avrupa futbolunun en büyük takımı olma unvanı için Şampiyonlar Ligi finalinde Paris Saint-Germain (PSG) ve Inter, Münih'teki Allianz Arena'da karşı karşıya geldi. Fransız takımı PSG, İtalyan Inter'i 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine götürdü. PSG aynı zamanda Şampiyonlar Ligi finalinde en farklı galibiyet rekorunu da kırdı.

31.05.2025 23:51Güncelleme: 01.06.2025 00:44
Avrupa'nın en büyük takımı, Şampiyonlar Ligi finalinde Inter'i farklı yenen Paris Saint-Germain oldu
16px
32px

Avrupa futbolunda sezonun en büyük takımı belli oldu. Şampiyonlar Ligi finalinde Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain (PSG) ve İtalyan ekibi Inter karşı karşıya geldi.

Almanya'da Bayern Münih'e ait Allianz Arena'daki final saat 22.00'de başladı. 3 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Inter, kupayı 4'üncü kez kazanmak için sahaya çıkarken, PSG ise bir ilk peşindeydi. 

Maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamlayan PSG, karşılaşmanın ikinci yarısında da 3 gol buldu. Fransız temsilcisi PSG, 5-0 gibi tarihi bir skorla rakibi Inter'i mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi kupasına uzanan taraf oldu. 

DESIRE DOUE TARİHE GEÇTİ

Paris Saint Germain'in genç yıldızı Desire Doue, karşılaşmanın ilk yarıdaki performansıyla tarihe geçti.

Maçın 12'nci dakikasında Desire Doue'nin pasını iyi değerlendiren Achraf Hakimi, karşılaşmada takımının ilk golünü kaydetti. Bu golde asisti yapan Desire Doue, bu kez 20'nci dakikada hızlı gelişen atakta ağları havalandırdı.

Şampiyonlar Ligi finalinin ilk yarısında 1 gol ve 1 asistle oynayan Desire Doue tarihe geçti. Doue, Opta verilerine göre bir Şampiyonlar Ligi finalinde hem gol atan hem de asist yapan ilk Fransız futbolcu oldu.

Genç yıldız ayrıca Şampiyonlar Ligi finalinde gol atan ve asist yapan en genç oyuncu rekorunu da kırmayı başardı.

PSG formasıyla bu sezon 54 maça çıkarken 19 yaşındaki futbolcu, 14 gol ve 16 asist kaydetti.

MAÇIN HAKEMİNDEN BİR İLK

Maçın Rumen hakemi Istvan Kovacs, UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi finali yöneten ilk hakem oldu.

FİNALDE EN FARKLI GALİBİYET REKORU

PSG, organizasyon finalinde en farklı galibiyet rekorunu da kırdı.

Finalde en farklı galibiyetler şöyle:

2025: Paris-Inter: 5-0

1960: Real Madrid-Eintracht Frankfurt: 7-3

1974: Bayern Münih-Atletico Madrid: 4-0

1989: Milan-Steaua Bükreş. 4-0

1994: Milan-Barcelona: 4-0

HAKAN ÇALHANOĞLU, TARİHE GEÇTİ

Inter forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde 2'nci kez mücadele eden ilk milli oyuncu olarak tarihe geçmesine rağmen 2 finalde de mağlubiyet yaşadı.

İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2022/2023 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, İngiltere temsilcisi Manchester City'ye yenilen Inter'deki A Milli Futbol Takımı kaptanı Hakan Çalhanoğlu, kupayı kulüplerinin müzesine götürmeye çalışmıştı.

PSG, KUPAYI İLK KEZ MÜZESİNE GÖTÜRDÜ

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda bugüne kadar 42 farklı takım final maçına çıkarken, 24 farklı ekip kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.

PSG, finalden zaferle ayrılarak kupayı kazanan 24'üncü ekip olarak tarihe geçti. PSG, kupayı ilk kez kazandı.

İspanya temsilcisi Real Madrid 15 kez ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ni en çok kazanan takım unvanını elinde tutuyor.

İSPANYA EKİPLERİ 20 KEZ KAZANDI

İspanya ekiplerinin 20 kez kazandığı turnuvada İngilizler 15, İtalyanlar 12, Almanlar 8, Hollanda takımları 6, Portekiz temsilcileri 4, Fransız 2, Rumen, İskoç ve Yugoslav takımları da birer defa mutlu sona ulaştı.

Kupayı Real Madrid 15, Milan 7, Liverpool ve Bayern Münih 6'şar, Barcelona 5, Ajax 4, Manchester United ve Inter 3'er, Benfica, Juventus, Chelsea, Nottingham Forest ve Porto 2'şer, PSG, Manchester City, Aston Villa, Borussia Dortmund, Celtic, Kızılyıldız, Feyenoord, Hamburg, Olimpik Marsilya, PSV ve Steaua Bükreş de birer kez kazandı.

patronlardunyasi.com