Dolar
42,4377
-0,01%
Euro
49,3561
0,29%
Sterlin
56,3128
0,24%
Bitcoin
3.851.876
1,07%
BİST-100
10.955,41
0,37%
Gram Altın
5.676,384
-0,04%
Gümüş
53,27
-0,15%
Faiz
38,82
-1,25%

Avrupa'daki lüks kayak merkezinde çığ felaketi, kayakçılar için arama kurtarma çalışması başladı

Avusturya’daki Stubai Buzulu’nda işaretli pist dışında meydana gelen çığın çok sayıda kayakçıyı yutmasının ardından geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı. En az 9 kişi kar altından çıkarılırken, yaralıların üçünün helikopterle hastaneye sevk edildiği bildirildi.

27.11.2025 14:14Güncelleme: 27.11.2025 14:22
Avrupa'daki lüks kayak merkezinde çığ felaketi, kayakçılar için arama kurtarma çalışması başladı
16px
32px

Avusturya’nın en büyük buzul kayak merkezlerinden Stubai Buzulu’nda bu sabah meydana gelen çığ, pist dışı bölgede bulunan çok sayıda kayakçıyı kar altında bıraktı.

BÖLGEYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Yerel saatle 09.30’da Daunscharte geçidi yakınlarında yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda dağ kurtarma ekibi, arama köpeği ve sağlık helikopteri sevk edildi.

Yerel basın, kar altında kalan en az dokuz kişinin kurtarıldığını, üç yaralının helikopterle hastaneye taşındığını aktardı.

Kötü hava koşulları nedeniyle 250 kişilik ekibin yürüttüğü arama çalışmalarının güçlükle sürdüğü bildirildi.

GENİŞ ÇAPLI ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLÜYOR

Yaklaşık 250 kişilik ekip, arama köpekleri ve helikopterlerin de katılımıyla bölgede geniş çaplı arama-kurtarma çalışması yürütüyor. Yoğun kar yağışı ve rüzgâr nedeniyle çığ riski artmıştı. Kayak merkezi, geçen ay sezonu açmıştı; merkezde bu ayın başında da bir kayakçı ağır yaralanmıştı.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
İngiliz çelik şirketi British Steel, son iki yılda Türkiye'deki ikinci ihalesini alıyor
İngiliz çelik şirketi British Steel, son iki yılda Türkiye'deki ikinci ihalesini alıyor#Anlaşma
benzer haberler
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa’daki tehditlere karşı gönüllü askerlik programını açıkladı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa’daki tehditlere karşı gönüllü askerlik programını açıkladı