'Aslanlar gibi DTP'yle Gül'ü seçerler'
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "AK Parti, Abdullah Gül'de ısrar ederse Meclis'e girecek misiniz?" sorusuna Baykal'dan ilginç cevap....

CHP Genel Başkanı Baykal, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Başbakan'ın uzlaşma vaadinin olduğunu hatırlatarak "Bu sefer uzlaşma talebi gelirse iyi niyetle değerlendireceğiz, bu dönem iyi değerlendirilsin" diyerek Başbakana kapılarını açık tuttuklarını belirtti. Baykal, cumhurbaşkanlığı konusunun bir siyasi partinin tekeline alınmaması gerektiğini vurgulayarak, seçilecek olan cumhurbaşkanının 72 milyonun cumhurbaşkanı olacağını hatırlattı.
Baykal, partisinin parti meclisi toplantısı öncesinde yeni dönemde yeni siyasal yapılanmaları da değerlendirmeye alacaklarını belirterek bugün yapılacak olan parti meclisi toplantısında Türkiye'nin tüm önemli sorunlarını ele alacaklarını belirtti. Baykal, son dönemde terörün tekrar tırmandığını vurgulayarak, terörle ilgili konularda çok ciddi adımlar atılması gerektiğini söyledi. Baykal, konunun artık niyet belirtme anlayışının dışında ciddi şekilde çözülmesi gerektiğini vurguladı.
22 Temmuz seçimleri öncesinde terörün merkezi olarak Kuzey Irak'ı gösteren Baykal, K.Irak yönetimini de teröre destek vermekle suçlamıştı. Baykal bugün parti meclisi toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada Türkiye'nin terörle mücadelede Amerika, Irak ve K.Irak yönetimiyle de müzekere yapması gerektiğini ifade etti.
Son zamanlarda turizm bölgelerinde yapılan eletkrik kesintilerine de değinen Baykal, gerekli alt yapı çalışmalarının geçmişte yapılamadığı için bugün çok ciddi sıkıntılar yaşandığının altını çizdi. Baykal, başta turizm bölgeleri olmak üzere çeşitli bölgelerde yepılan elektrik kesintilerinin ekonomiye büyük zarar verdiğini söyledi.
Baykal, Ankara ve İstanbul'da yapılan su kesintileri ile ilgili olarak da geçmişte bu konuda yapılan hazırlıkların yapılmamış olmasının çok ciddi sorunlara neden olacağını gördüklerini, konunun en temel sorunun alt yapı sorunu olduğunu hatırlattı. Baykal, kaynakların hovardaca israf edildiğini belirtti.
Basın mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "AK Parti, Abdullah Gül'de ısrar ederse Meclis'e girecek misiniz?" soruları üzerine Baykal, "DTP'nin desteğiyle aslanlar gibi AK Parti kimi koyarsa kazanabilir" karşılığını verdi.
Bugün bazı gazetelerde yer alan Cumhurbaşkanının Baykal'la dün yapmş olduğu görüşmede "Evime gidip dinlenmek istiyorum" söylemini Baykal, böyle bir şeyi gözlemlemediğini söyleyerek, Cumhurbaşkanın anayasal çerçevede yerini gelecek yeni cumhurbaşkanına bıraktıktan sonra sivil hayata geçebileceğini belirti.















