'Artistanbul 2005' Lütfi Kırdar'da
'Kent ve Sanat' temasıyla düzenlenen 'Artistanbul 2005 Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması', Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenleniyor. Etkinlikte 253 sanatçıya ait 2 binden fazla eser yer alıyor

Sanat Galericileri Derneği ve İKON Fuarcılık Hizmetleri'nce düzenlenen etkinliğe, 12'si yabancı 75 galeri katılıyor.
253 sanatçıya ait 2 binden fazla eserin yer aldığı buluşma kapsamında çeşitli resim yarışmaları da gerçekleştirilecek.
Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un 4 bin 500 senelik tarihi süresince birçok sanatsal etkinlik ve kültürel olguya ev sahipliği yaptığını söyledi.
Topbaş, şehre yeni müzeler ve sanat galerileri kazandırmak amacıyla yeni adımlar attıklarını belirterek, 'sanatın olduğu yerde sevgi ve hoşgörü de aynı oranda gelişmiştir. İstanbul, sanatsal yönüyle de kendisini dünyaya göstermeye başladı' dedi.
Sanat Galericileri Derneği Başkanı Doğan Paksoy da 'galeriler sorumluluklarını unutmamalı ve sanata, sanatçıya sahip çıkmalılar. Bu fuar altı günlüğüne de olsa bir modern sanat müzesi işlevi de görecektir' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Topbaş, kendi adına bir müze de bulunan ressam Burhan Doğançay'a 'Sanata Katkı Ödülü' verdi.