Dolar
39,8795
0,13%
Euro
46,9605
0,28%
Sterlin
54,5498
0,21%
Bitcoin
4.309.571
-1,27%
BİST-100
10.275,75
0,46%
Gram Altın
4.278,8
0,47%
Gümüş
36,93
0,24%
Faiz
44,68
0,00%

Araç muayene istasyonlarının devri 'Eylül'e kadar tamam

Özelleştirmede geçen yılın en yüksek rakamına ulaşılan araç muayene istasyonlarında, 1 Haziran'da gerçekleşmesi beklenen, ancak Danıştay tarafından Anayasa Mahkemesi'ne gidilmesi nedeniyle belirsizliğe giren devrin önü açılmış görünüyor.

25.07.2005 00:00
Haberi paylaşın
Araç muayene istasyonlarının devri 'Eylül'e kadar tamam
16px
32px

Alınan bilgiye göre, araç muayene istasyonlarının devri için Danıştay 1. Daire'nin görüşü Özelleştirme İdaresi'nin eline ulaştı. Görüşte, 1. Daire, araç muayene istasyonları özelleştirmesinin imtiyaz niteliğinde olmadığını belirtirken, 8. Daire'nin Anayasa Mahkemesi'ne gidiş gerekçelerini de sıraladı. Bunun üzerine Anayasa Mahkemesi'ne gidiş gerekçelerinin ortadan kaldırılması için harekete geçirilirken, 3 Temmuz tarihinde "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" Meclis Genel Kurulu'ndan geçti. Yasanın geçen hafta Köşk'te onaylanması ile birlikte araç muayene istasyonlarının devrinde pürüz kalmamış görünüyor.

Alt işleticiye devirde onay şartı

Kanun ile Ulaştırma Bakanlığı'na "yapma veya yaptırma" yetkisi kazandırılırken, ikinci olarak da alt işleticiye devirde devletin devreden çıkarıldığı iddiasına karşılık, Bakanlığın onayı ile alt işleticiye devir edebilme imkanı getiriliyor. Bununla Anayasa Mahkemesi'ne götürülen gerekçelerin ortadan kaldırıldığını belirten ÖİB yetkilileri, devrin Eylül ayına kadar gerçekleşebileceğini vurguluyor.

editörün seçtikleri
Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında inceleme başlattı
Rekabet Kurulu, dijital müzik platformu Spotify hakkında inceleme başlattı#Spotify
benzer haberler