Dolar
39,9121
0,22%
Euro
46,7418
0,33%
Sterlin
54,7308
-0,10%
Bitcoin
4.300.001
0,24%
BİST-100
9.404,89
1,12%
Gram Altın
4.201,931
-1,38%
Gümüş
36
-1,80%
Faiz
47,31
0,00%

Antalyalılar, Antalya Limanı'nı almak için ortak girişim başlattı

Antalyalı işadamları, gelecek yılın Mart ayında özelleştirilmeye çıkılacağı söylenen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) bağlı Antalya Limanı'nı almak için harekete geçti.

21.11.2005 16:43
Haberi paylaşın
Antalyalılar, Antalya Limanı'nı almak için ortak girişim başlattı
16px
32px
Limanın satın alınması için işadamları dernekleri ağırlıklı olmak üzere sivil toplum örgütlerinden oluşan ortak girişim grubu oluşturuldu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) öncülüğünde geniş katılımlı yapılan bir toplantıda Antalya Limanı'nın geleceği görüşüldü. Toplantıda, TMSF'nin limanı satışa çıkarması durumunda mülkiyeti ve işletme haklarının devralınması kararlaştırıldı. Toplantıya, AESOB, Antalya Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Antalya İhracatçılar Birliği, ANFAŞ, ANSİAD, MÜSİAD, AGİAD, AKGİAD, AKTOB, Antalya Güçbirliği Holding başkanları ve sektör mensubu işadamlarından Ata Küner, Hasan Akıncıoğlu katıldı. Görüşmeler neticesinde Antalya Limanı ile ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi kararına varıldı.

ATSO Başkanı Kemal Özgen, yaptığı yazılı açıklama ile Antalya Limanı'na sahip çıkılmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Özgen, Antalya için hayati önem taşıyan liman konusunda 5 yıl önce yapılan hatanın mutlaka telafi edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Limanın alımıyla ilgili çok ortaklı şirketleşmeye gidilmesini öneren Özgen, şirkete ortak olmaları için bölge belediyeleri, sermayedarlar, sanayiciler ve turizmcilere çağrıda bulunacaklarını bildirdi. Limanla ilgili güçlü bir şirket kurulması için önümüzdeki günlerde genişletilmiş bir kurucular kurulu toplantısı düzenleyeceklerini belirten ATSO Başkanı Özgen, "Özel sektör kurumları olarak, liman ile ilgili girişimlerimiz Antalya'nın geleceğine ilişkin duyduğumuz ortak sorumluluğun ifadesidir. Antalya Limanı, ilimizin ve bölgemizin dışa açılmasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Liman yönetimi ve işletmesinde kamu yararının dikkate alınması zorunludur. Bir çok gelişmiş ülkede limanların yönetimine yerel kurumlar ortaktır. İlimizin en önemli altyapı alanlarından birisi olan liman, yalnızca ticari bir mantıkla ele alınmasının yanlış olduğu görülmüştür" dedi.

Şaban Gürbüz/Antalya/Cihan

editörün seçtikleri
Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk, Zanzibar izlenimlerini, iş dünyasına yönelik fırsatları yazdı
Dubai ve Kuzey Emirlikleri Türk İş Konseyi Başkanı Kanat Kutluk, Zanzibar izlenimlerini, iş dünyasına yönelik fırsatları yazdı#Zanzibar
benzer haberler
Murat Ülker, Nicola Kobie'nin kitabı üzerinden teknolojik vaatlerin peşinden giderken neden hâlâ “geleceğe” ulaşamadığımızı sorguluyor
Murat Ülker, Nicola Kobie'nin kitabı üzerinden teknolojik vaatlerin peşinden giderken neden hâlâ “geleceğe” ulaşamadığımızı sorguluyor