Dolar
38,4612
-0,11%
Euro
43,618
-0,07%
Sterlin
51,3993
0,02%
Bitcoin
3.711.001
1,91%
BİST-100
9.078,43
-1,59%
Gram Altın
4.000,701
-1,71%
Gümüş
32,41
-0,65%
Faiz
48,49
0,00%

Amerika’da sıradan bir gün: Sınıfa polis baskını

Amerikan okullarındaki silahlı şiddet ülkenin en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Geçmişte çok sayıda çocuk ve gencin ölümüyle sonuçlanan, öğrencilerle velilerde korku ve endişe yaratan silahlı şiddet görüntülerine bir yenisi eklendi ancak bu görüntüde, polisin ders işlenen bir sınıfa yaptığı silahlı baskın var.

21.07.2024 15:33Güncelleme: 21.07.2024 15:35
Haberi paylaşın
Amerika’da sıradan bir gün: Sınıfa polis baskını
16px
32px

Sosyal medya platformlu X’te, @TRIGGERHAPPYV1 kullanıcı ismiyle paylaşılan söz konusu görüntü, “Amerika’da sıradan bir gün” notuyla paylaşıldı.

ÖĞRENCİLERİN ELLERİ HAVADA: AMAN TANRIM SESLERİ

Nerede ve hangi okulda çekildiği belirtilmeyen paylaşımdaki görüntülere göre, öğrencilerle dolu bir sınıfta ders işlendiği sırada sınıf öğretmeni, kapıya kadar gelen polislere endişeyle kapıyı açıyor ve içeri ellerinde ağır makinalı silahlar olan 4-5 polis içeri giriyor. Polisler içeri girdikten sonra “sakin olun” uyarısında bulunup, öğrencilerin ellerini havaya kaldırmasını istiyor. Bu manzarayla karşılaşan öğrencilerin de “Aman Tanrım” şeklindeki sözleri ve ellerini havaya kaldırmaları videoya yansıyor. İçerdeki hareketlerinden bir suçluyu aradıkları belli olan polisler, daha sonra sınıftan ayrılıyor.

OKULDAKİ ŞİDDET OLAYLARI BÜYÜK SORUN

Amerika, öğrencilere yönelik silahlı saldırı ve polislerin okul baskını görüntüleriyle çok sık gündeme gelen bir ülke. Geçen yıl mart ayında Nashville, Tennessee'de özel bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda üç öğrenci ve üç okul personeli hayatını kaybetmişti.

SİLAHLI SALDIRILAR, 4 YAŞ ALTI  İÇİN ÖNDE GELEN ÖLÜM NEDENİ

Journal of the American Academy of Pediatrics dergisinin Aralık 2022 sayısında yayınlanan bir araştırmaya göre, silahla ilgili yaralanmalar artık Amerika Birleşik Devletleri'nde 24 yaşın altındaki insanlar için önde gelen ölüm nedenidir.

5 YILDA 18 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR TARAFINDAN EN AZ 2700 SİLAHLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Everytown raporuna göre, 2015'ten 2020'ye kadar Amerika Birleşik Devletleri'nde 18 yaşın altındaki çocuklar tarafından en az 2 bin 700 silahlı saldırı düzenlendi ve bu olaylarda 765 kişi öldü ve bin 366 kişi yaralandı.

 

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı
İş insanı Serdar Bilgili, Manhattan'daki '125 Greenwich' gökdeleni için 350 milyon dolarlık kredi aldı#Serdar Bilgili